Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου άλλες δύο απόφοιτες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου

imagew 9 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δυο απόφοιτες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου έχουν κάνει σήμερα εγγραφή στην Ιατρική Σχολή και στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής τους στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, υποδέχθηκε τις δυο νέες φοιτήτριες στο γραφείο του και τις ευχαρίστησε για την επιλογή τους για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Τα βιώματα των νέων του Ριζοκαρπάσου είναι από μόνα τους κινητήρια δύναμη δημιουργικότητας. Επιπλέον για τους εγκλωβισμένους η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο είναι ως πρόκληση μεγαλύτερη, από οποιοδήποτε άλλο νέο του νησιού», είπε και τις διαβεβαίωσε ότι το πανεπιστήμιο θα είναι συμπαραστάτης στο καινούριο αυτό ταξίδι της γνώσης και των εμπειριών.

Απευθυνόμενος στη φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εργαστεί ως γιατρός σε ένα ελεύθερο Ριζοκάρπασο.

Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτούν ήδη 5 εγκλωβισμένοι φοιτητές στα Τμήματα Επιστημών της Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) και Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών. Συνολικά έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου 15 εγκλωβισμένοι φοιτητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ