Τα εκβιαστικά μέτρα κατοχικών αρχών στα σχολεία Ριζοκαρπάσου

α Κατεχόμενα, Παιδεία, Ψευδοκράτος

Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με αφορμή τα συνεχιζόμενα εκβιαστικά μέτρα του Αττίλα στα σχολεία Ριζοκαρπάσου.

Οι έποικοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές. Μετά την πρόθεση των κατοχικών δυνάμεων για επιβολή τελών επί της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλεται στους εγκλωβισμένους,οι κατοχικές αρχές επιβάλλουν εδώ και μέρες νέα εκβιαστικά μέτρα.

Απαγόρευσαν τη μεταφορά  βιβλίων για τους μαθητές των σχολείων μας στις κατεχόμενες περιοχές. Ανάμεσα στην ύλη που απέρριψαν  περιλαμβάνεται και βιβλίο με θέμα τις θρησκευτικές ελευθερίες, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τη δική μας πλευρά. Ειδικότερα μετα  τα προσκόμματα που βάζουν στην μετάβαση εκπαιδευτικών στο Ριζοκάρπασο.

Ο Υπουργός παιδείας μίλησε στο ΣΙΓΜΑ για τις ενέργειες που έχει προβεί (δείτε στο βίντεο).

Πέρσι είχαν απαγορευθεί άλλα 6 βιβλία στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής που βλέπει, κατά τον εκπρόσωπο, στη δημιουργία προβλημάτων για την ομαλή διαβίωση των εγκλωβισμένων στις κατεχόμενες περιοχές.

Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της απόφασης για επιβολή δασμού στην ανθρωπιστική βοήθεια των Εγκλωβισμένων και ότι αποτελεί ακόμη ένα δείγμα γραφής της σκλήρυνσης της τουρκικής στάσης.

Αύριο το πρωί συνέρχεται εκτάκτως η επιτροπή Παιδείας σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα στο σχολείο Ριζοκαρπάσου.