Τα σχολεία Ριζοκαρπάσου επισκέφθηκαν ε/κ και τ/κ εκπαιδευτικές οργανώσεις

imagew 15 Παιδεία, ΠΟΕΔ

Στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο – λύκειο Ριζοκαρπάσου βρέθηκαν την Πέμπτη μέλη των ΔΣ ε/κ και τ/κ οργανώσεων που συνεργάζονται ως μέλη και της ETUCE, ενώ αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία του Αγίου Αντωνίου στη Λεμεσό, όπου φοιτούν Τ/κ μαθητές στις 24 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλαχτού είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και των κοινών δράσεων μέσω της ETUCE, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή επίσκεψη στο Ριζοκάρπασο που ήταν πάρα πολύ καλή και εποικοδομητική. «Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους μας, Ε/κ και Τ/κ, να μιλήσουμε με τους δασκάλους και τα παιδιά, να δούμε τα παιδιά». Για κάποιους από τα ΔΣ ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν και το Ριζοκάρπασο και τα σχολεία, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «αυτό που βλέπουμε είναι πώς με μία μόνο επαφή μπορούν να γκρεμιστούν τα τείχη και οι προκαταλήψεις που τυχόν υπάρχουν».

Ο κ. Φυλαχτού σημείωσε ότι είναι εντελώς διαφορετικό το περιβάλλον στα σχολεία στο Ριζοκάρπασο με εκείνο στο σχολείο του Αγίου Αντωνίου, όπου φοιτούν και Τ/κ μαθητές, διευκρινίζοντας ότι οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες για τα σχολεία στα κατεχόμενα. Σημείωσε επίσης ότι στα σχολεία του Αγίου Αντωνίου υπάρχουν και Τ/κ εκπαιδευτικοί που πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και οι μαθητές διδάσκονται την τουρκική γλώσσα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ δήλωσε ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι στο νηπιαγωγείο στο Ριζοκάρπασο φοιτούν σήμερα 16 παιδιά, ενώ ολόκληρο το Δημοτικό έχει 13 μαθητές. «Αυτό είναι ενθαρρυντικό διότι φαίνεται ότι υπάρχει μια συνέχεια».

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, παρά τις συνθήκες και τις δυσκολίες, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολύ καλό, συνομίλησαν τόσο με τους δασκάλους και τους μαθητές, όσο και με τον σύνδεσμο γονέων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ εξήγησε ότι η συνεργασία που υπήρχε παλαιότερα μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των δύο πλευρών, από το 2011 έχει διευρυνθεί σε όλες τις βαθμίδες, σημειώνοντας ότι κάθε μήνα σχεδόν έχουν τακτικές συναντήσεις και πολλές κοινές δράσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ