Σαράντα ασθενείς με κορωνοϊό στο Γεν. Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σαράντα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 40 ασθενείς, ενώ αναμένεται να δοθούν και τέσσερα μέχρι πέντε εξιτήρια, αφού τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ήταν αρνητικά.

Τα άτομα που θα πάρουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο θα μεταφερθούν σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Οι 40 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη Γυναικολογική, την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει συνολικά 110 κλίνες συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο δημόσιο νοσηλευτήριο για αιμοδιάλυση.

Χθες είχαν πάρει εξιτήριο τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο, ενώ λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, γίνονται καθημερινά νέες εισαγωγές.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο Νοσηλευτήριο ενισχύθηκε με επαγγελματίες υγείας και νοσηλευτικό προσωπικό και από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα ενισχυθεί και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ούτως ώστε οι ασθενείς να λάβουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Famagusta.News