Σας συστήνουμε τον βραβευμένο Bartender Παναγιώτη Αγγλογάλλου από το Ξυλοφάγου! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Παναγιώτης μας συστήνει το κοκτέιλ που βραβεύτηκε και φτιάχνει το πιο ωραίο κοκτέιλ απαντήσεων για το FamagustaNews.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 2022 06 08T101022.260 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Ο 29χρονος Παναγιώτης Αγγλογάλλου από το Ξυλοφάγου, κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό Barteding και θα εκπροσωπήσει το νησί μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κούβα τον Νοέμβριο.

Αλλά τον Παναγιώτη τον συναντήσαμε και τον γνωρίσαμε μέσω γνωστού lounge bar στην Αγία Νάπα, όπου και εργάζεται. Μας κέρδισε το χιούμορ του, η συγκέντρωση του και το πάθος του για δημιουργία κοκτέιλ.

Με γνώσεις αλλά και ταλέντο παρασκευάζει εκλεπτυσμένα ποτά και τρελαίνει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Απολαύστε τo πιο ωραίο κοκτέιλ απαντήσεων που έφτιαξε ο Παναγιώτης Αγγλογάλλου για το FamagustaNews και την Άντρη Φλουρέντζου!

Το bartending ο Παναγιώτης το είχε μέσα του όπως φάνηκε από την πορεία του και αναδύθηκε την κατάλληλη στιγμή. Αφορμή στάθηκε ο πατέρας του, ο οποίος δούλευε σε ξενοδοχείο. Το 2011 ο Παναγιώτης ξεκίνησε να δουλεύει ως barman. Μετά σίγα – σίγα ξεκίνησε να το ψάχνει πιο πολύ και έτσι ήρθαν τα σεμινάρια και στην πορεία η πιστοποίηση επαγγέλματος από την ΑΝΑΔ. Παρακολούθησε επίσης και το Bartending School το Level 1 του Κώστα Πισία και φυσικά δεν έχει σκοπό να σταματήσει εδώ!

Αντίγραφο του Main Image x2 90 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Συζητώντας με τον Παναγιώτη και ρωτώντας τον το αγαπημένο του ποτό απαντάει με χιούμορ ότι είναι η coca cola! Αμέσως καταλαβαίνουμε ότι εκείνο που οδήγησε τον Παναγιώτη στο bartending δεν ήταν η αγάπη για το αλκοόλ αλλά το πάθος να δημιουργήσει.

«Κατάλαβα ότι το bartending είναι ένα είδος τέχνης που δίνει την ελευθερία στον καλλιτέχνη να δημιουργήσει γευστικά αριστουργήματα.»

Αν έπρεπε να φτιάξει ένα κοκτέιλ για την προσωπικότητα του θα μπορούσε άνετα να μας απαντήσει ότι θα ήταν το καλύτερο, με το χιούμορ που διαθέτει. Αλλά παρόλο που είναι εύκολο κανείς να διακρίνει τέτοιου είδους χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του Παναγιώτη, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι ανεξιχνίαστος.

To κοκτέιλ της προσωπικότητας του θα ήταν «ένα κοκτέιλ του οποίου τα υλικά του δεν μπορούν εύκολα να ανιχνευθούν. Ένα αλκοολούχο ποτό που δεν το υπολογίζεις, όπως η βότκα θα ήταν η βάση για το συγκεκριμένο κοκτέιλ.»

Ο Παναγιώτης εκμεταλλεύτηκε την καραντίνα έτσι ώστε να εξασκηθεί στο πάθος του που δεν είναι άλλο από το bartending. Έφτιαξε λοιπόν το δικό του «μπαρ» με αχρησιμοποίητα ξύλα (παλέτα) και κλαδιά, τα οποία έπαιρνε από την θάλασσα.

Από το μπαρ αυτό έχουν δοκιμάσει πολλοί τα «πειράματα» του Παναγιώτη, από τον πιο μεγάλο μέχρι και τον πιο μικρό, ο οποίος υπήρξε μάλιστα εκείνος που ενέκρινε κοκτέιλ που θα πάει σε διαγωνισμό!

«Το ποτό που μου ζήτησε να πιει και 2ο, θα το πάω σε διαγωνισμό»

Ωστόσο το κοκτέιλ που όλοι θέλουν να γευτούν όταν περάσουν από το κατώφλι του Παναγιώτη είναι εκείνο που κέρδισε και τον διαγωνισμό.

Περίπλοκη τεχνική, απλή γεύση.

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 2022 06 08T093859.578 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Ένα κοκτέιλ out of the box!

Tequila Rose, Grand Marnier, Cinnamon Syrup, orange Twist and Strawberry.

Αντίγραφο του Main Image x2 91 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Ψεκάζεις με ροδόσταγμα και είσαι έτοιμος!

Αντίγραφο του Main Image x2 92 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

 

“Petalle De Rouge”

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Ο Παναγιώτης μας μίλησε για την εμπειρία του στον διαγωνισμό.

«Νομίζω ότι αξίζει να αναφέρω ότι ήταν η 3η φορά που είχα λάβει μέρος. Απογοητεύτηκα αρκετά τις πρώτες φορές αλλά με την στήριξη του Συνδέσμου Bartending και το πείσμα μου, το πάλεψα για να μπω έστω στην 5άδα.

Η πρώτη θέση ήταν για εμένα αλλά και για τους γύρω μου μια μεγάλη αλλά και ευχάριστη έκπληξη!

Ένα κριτήριο για να κερδίσεις τον διαγωνισμό είναι να ξέρεις όχι μόνο να κάνεις κοκτέιλ και να γνωρίζεις τεχνικές αλλά και να μπορείς να διοργανώσεις events, να συντονίζεις τα events και να ξέρεις να δουλεύεις στα events. Πολύ σημαντικοί παράγοντες για την κριτική επιτροπή είναι το κλίμα που υπάρχει στο  event, αν μένουν αρκετή ώρα οι πελάτες στο event και φυσικά αν αγοράζουν και δεύτερο από το κοκτέιλ που έφτιαξε ο διαγωνιζόμενος ή απλά πίνουν ένα αναγκαστικά, και μετά αλλάζουν ποτό.

Το ποτό που έφτιαξα το δούλεψα αρκετά, πολλή σκέψη για να δημιουργήσω κάτι έξω από τα συνηθισμένα και πολλές δοκιμές για να το καταφέρω! Το αποτέλεσμα με άφησε ικανοποιημένο και όπως όλα δείχνουν και πολλούς από όσους το δοκιμάζουν.»

Αντίγραφο του Main Image x2 88 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Ο διαγωνισμός του δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να συμμετέχει σε σεμινάρια στο εξωτερικό αλλά και να λάβει μέρος σε Παγκόσμιους αγώνες bartending.

«Δεν έχει σημασία το έπαθλο αλλά η ευθύνη που κέρδισα να εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Παγκόσμιους στην Κούβα, τον Νοέμβριο του 2022. Στην Κούβα θα συμμετέχουν 60 χώρες, αριθμός πρόκληση για μένα και φυσικά ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να συμμετέχω στα σεμινάρια που θα προσφερθούν. Στόχος μου δεν είναι το μετάλλιο – αν έρθει φυσικά και θα χαρώ- αλλά να κερδίσω πολλά πράγματα επαγγελματικά και να ξεπεράσω τον εαυτό μου.»

Οι Κοκκινοχωριάτες κατέχουν μάλλον την πρωτιά στην … χημεία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παναγιώτη!

«To bartending στην Κύπρο θεωρώ ότι είναι σε καλό επίπεδο. Δηλαδή αν έπρεπε να βαθμολογήσω από το ένα μέχρι το δέκα θα έβαζα ένα εφτά. Η Επαρχία Αμμοχώστου έχει ίσως τους πιο πολλούς εξαιτίας και του Συλλόγου Bartending ο οποίος έχει την έδρα του εδώ και κατά συνέπεια πολύ καλούς επαγγελματίες. Ωστόσο θα ήμουν άδικος αν δεν έκανα αναφορά και στις άλλες επαρχίες όπου και εκεί έχω εντοπίσει μερικούς αρκετά καλούς σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια.»

Αντίγραφο του Main Image x2 89 bartender, Ξυλοφάγου, Παναγιώτης Αγγλογάλλου

Και καλώς ή κακώς το επάγγελμα προσδίδει άλλη γοητεία σε έναν άντρα, του δίνει έναν άλλον αέρα. Είναι όμως για όλους το ίδιο; Ο Παναγιώτης δεν ήταν έτσι πάντως…

«Με έχει αλλάξει πάρα πολύ η θέση μου πίσω από το μπαρ. Πριν μπω πίσω από το μπαρ ήμουν πολύ κλειστός χαρακτήρας. Ντρεπόμουν πάρα πολύ. Κουνούσα το shaker και ντρεπόμουν γιατί με τον θόρυβο που κάνει. Νόμιζα ότι με κοιτούσαν όλοι και ένιωθα παράξενα. Ήμουν έτσι. Μετά το συνήθισα. Νιώθω πιο άνετα στο μπαρ, μιλάω με όλους και με όλες, κάτι σαν δημόσιες σχέσεις! Μου αρέσει πια η επαφή με τον κόσμο.

Εξαίρεση δεν αποτελεί το γυναικείο φύλο αλλά δεν χρησιμοποιώ τον τίτλο μου για να φλερτάρω. Είμαι εξυπηρετικός με κάθε πελάτη. Ίσως στα κοκτέιλ των γυναικών να βάζω περισσότερη τέχνη και να προσπαθώ να πλησιάσω πιο πολύ στις γεύσεις που αρέσουν στην γυναίκα, με ένα βήμα πίσω στις γεύσεις που αρέσουν σε εμάς. Συνήθως στις γυναίκες αρέσουν τα γλυκά. Δεν θα βάλεις πολύ αλκοόλ, θα βάλεις φρούτα για να της δώσουν ενέργεια, και θα επιλέξεις βότκα ή τζιν.»

Ο στόχος του Παναγιώτη για τα επόμενα χρόνια είναι να αναπτυχθεί επαγγελματικά στο ανώτατο επίπεδο που μπορεί να φτάσει. Ότι και αν είναι αυτό. Είτε είναι κάποιο μετάλλιο σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, είτε να ανοίξει δικό του μαγαζί, είτε να γίνει ambassador. Δηλώνει ότι δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει αλλά το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο!

«Ότι και να κάνω, θέλω να μόνο να συνεχίσω να φτιάχνω κοκτέιλ, είτε να τα δημιουργώ, είτε να τα παρασκευάζω.»

Εμείς του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε ότι και να κάνει και καλή επιτυχία στην Κούβα!

FamagustaNews