Σε αυτοπεριορισμό μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου μετά από εντοπισμό θετικού κρούσματος

Για δεκατέσσερεις ημέρες σε αυτοπεριορισμό μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου

police Coronavirus, exclusive, Αστυνομία

Σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες τέθηκαν αστυνομικοί που εργάζονται στο Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος, θετικού στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου «στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου εντοπίστηκε ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό. Αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και το θετικό κρούσμα τέθηκε σε αυτοπεριορισμό» για 14 μέρες.

Πρόσθεσε ότι «στη βάση των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας, όσα μέλη της Δύναμης `ήρθαν σε επαφή με το θετικό κρούσμα, τέθηκαν επίσης σε αυτοπεριορισμό και ακολουθούνται όλες οι νενομισμένες ενέργειες που πρέπει με τη λήψη δειγμάτων για τεστ κορωνοϊού, τα οποία θα καταδείξουν κατά πόσον έχουν μολυνθεί με τον ιό».

Η Αστυνομία συνέχισε ο κ. Ανδρέου «είναι μια Υπηρεσία που εργάζεται στην πρώτη γραμμή και κατά διαστήματα υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη της Δύναμης που υπηρετούν σε διάφορα Τμήματα. Η Αστυνομική Δύναμη Κύπρου ακολουθεί κατά γράμμα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας».

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο αστυνομικός – μέλος της Τροχαίας Αμμοχώστου, που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, συνδέεται με την ομάδα της Αναγέννησης Δερύνειας.

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού, που επίσης υπηρετούν στο Τμήμα Τροχαίας της ΑΔΕ Αμμοχώστου και που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους. Την ίδια ώρα τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας και οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε απολύμανση χώρων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ