Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατήλθαν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, κ. Στάυρος Μαυρομμάτης στην κάμερα του Famagusta.News

78A811D2 3B3F 4AAB 9D1F 705D91BE9C9F exclusive

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.
Στην επαρχία Αμμοχώστου η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, όπου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου απείχαν από τα καθήκοντά του από τις 9:30 μέχρι και τις 11:30 το πρωί.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, κ. Στάυρος Μαυρομμάτης μιλώντας στην κάμερα του Famagusta.News ανέφερε ότι με αυτό τον συμβολικό τρόπο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, εκφράζει την αντίθεσή του και τον προβληματισμό του για τις πολλαπλές και σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από τους περί της Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Ειδικούς) Διαδικαστικούς Κανονισμούς του 2022 που έχουν δημοσιευθεί την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Θέση του Συλλόγου πως το μόνο που επιτυγχάνεται με την προώθηση μονομερών λύσεων είναι να ασκείται αφόρητη πίεση σε δικηγόρους, διαδίκους αλλά και δικαστές για να προχωρούν οι διαδικασίες φαινομενικά με γοργό ρυθμό, με αποτέλεσμα να διογκώνονται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στον τομέα της δικαιοσύνης και να πλήττεται ανεπανόρθωτα το κράτος δικαίου και ο Κύπριος πολίτης.