Αρχιεπισκοπικές: Βολές Πυρίλλη προς Αμμοχωστιανούς άλλων Επαρχιών – “Πάρτε τη Μητρόπολη στη Λεμεσό…”

Πυρίλλης: "Μας απαγόρευσαν να χρησιμοποιούμε το όνομα Αμμόχωστος χωρίς την άδειά τους. Από σήμερα η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχωστου μετονομάζεται απλά σε Κωνσταντία"

e5 exclusive, Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, Θεόδωρος Πυρίλλης

Σκληρή κριτική για την υποστήριξη που δέχθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος από τους Αμμοχωστιανούς κατά τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές της Κυριακής και για τα αποτελέσματα ψήφων άσκησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Σε μία καυστική ανάρτησή του, επικρίνει τους Αμμοχωστιανούς και τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, κατά τις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται ότι δεν στήριξαν τον ιεράρχη της επαρχίας τους. Συγκεκριμένα σε σχετικό γραφικό που ανήρτησε οΔήμαρχος Παραλιμνίου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τους Αμμοχωστιανούς διαμένοντες σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία, μόλις το 9,5% ψήφισε Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο.

Αυτούσια η ανάρτηση του Θεόδωρου Πυρίλλη:

“Ο Μητροπολιτης μας κ. Βασίλειος έμεινε εκτός του τριπρόσωπου. Του έλειπαν 6000 ψήφοι. Γνώριζαν οι πάντες ότι αν ήταν στο τριπρόσωπο θα ήταν ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ως ο άνθρωπος της συναίνεσης, της νηφαλιότητας και των ισορροπιών. Έπρεπε να μείνει ΕΞΩ. Τα κατάφεραν.

Η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχωστου τον στήριξε με 80%. Ανάμενε και πίστευε στην στήριξη των απανταχού Αμμοχωστιανών. Πίστευε πως θα στήριζαν την ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΗ.

Λίγοι, πολύ λίγοι…….. συνεχίζουν να πιστεύουν. Αυτούς τους ευχαριστούμε.

Πανιερώτατε, πάρτε την ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ στην Λεμεσό, στην Λάρνακα, στην Λευκωσία για να μην ενοχλούνται από την παρουσία της στο Παραλίμνι. Μας απαγόρευσαν να χρησιμοποιούμε το όνομα Αμμόχωστος χωρίς την άδεια τους. Υποκλινόμαστε στους Αφέντες μας. Θα υπακούσουμε στις εντολές τους.

Από σήμερα η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχωστου μετονομάζεται απλά σε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ.”