ΣΩΤΗΡΑ: Σύσκεψη Δημάρχων-Κοινοταρχών ελ. Αμμοχώστου για Ευρ. Προγράμματα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

syskepsi scaled Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027 ήταν το θέμα συζήτησης κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Σωτήρας και συμμετείχαν Δήμαρχοι και Κοινοτάρχης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Δείτε πλάνα από την σύσκεψη που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι “στόχος της σύσκεψης ήταν η διαμόρφωση κοινού στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για ολόκληρη την επαρχία ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι για ανάπτυξη της επαρχίας Αμμοχώστου. Εισηγήτρια ήταν η Έλενα Πάτσαλου – Κυριακίδου, Διοικητική Λειτουργός Α’ της Διεύθυνσης Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία παρουσίασε της προκλήσεις και τις αναπτυξιακές επιλογές για Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη και Αποτελεσματική Αξιοποίηση των Διαθέσιμων Πόρων”.

syskepsi2 scaled Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συγκεκριμένα η κ. Πάτσαλου – Κυριακίδου ανέλυσε το προγραμματικό Πλαίσιο της Περιόδου 2021-2027, τις ευκαιρίες Χρηματοδότησης των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα Ταμεία Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό των Δήμων και τη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης”.

syskepsi3 scaled Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την διοργάνωση της κοινής σύσκεψης είχε ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος είναι, με ένα κοινό όραμα, να διαμορφωθεί μια περιφέρεια προγραμματισμού για ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη ώστε όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου να λαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ίσους πόρους για ρυθμούς ανάπτυξης.

Famagusta.News