Δήμος Σωτήρας: Καμία απόφαση για συνένωση με συγκεκριμένες τοπικές αρχές (Ανακοίνωση)

dimos sotiras 0 Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διευκρινίσεις δίνει ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας για σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” με τίτλο “Θέλει Αγία Νάπα η Σωτήρα”.

Συγκεκριμένα σε γραπτή ανακοίνωση ο κ. Τάκκας διευκρινίζει ότι “ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας σε συνεδρία του έλαβε οποιαδήποτε απόφαση για συνένωση με συγκεκριμένο Δήμο ή με σύμπλεγμα οποιωνδήποτε Δήμων και Κοινοτήτων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εφημερίδα επικαλείται θέσεις που εξέφρασαν συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίες είναι σεβαστές και θα μελετηθούν μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις που τίθενται ενώπιον του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνεται ότι ουδέποτε ελήφθη καμία απόφαση στα πρακτικά που να προκρίνει ή να απορρίπτει την οποιαδήποτε πρόταση για συνένωση με Δήμους ή κοινότητες”.

Προστίθεται ότι “ο Δήμος Σωτήρας από την αρχή των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μελετά με σοβαρότητα τις οποιεσδήποτε προτάσεις τίθενται ενώπιον του και η απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθεί λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το μέλλον του Δήμου Σωτήρας, το καλώς νοούμενο των κατοίκων, την εξασφάλιση της προόδου και της ανάπτυξης, όπως αυτή έχει δημιουργηθεί από το παρόν αλλά και από τα προηγούμενα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και επενδυτικά οφέλη, την εξασφάλιση ισότιμης αντιπροσώπευσης και κατανομής προϋπολογισμών αλλά και τα αιτήματα σχετικά με συνεργασίες με τους συμμετέχοντας Δήμους και Κοινότητες στο νέο σχήμα το οποίο ενδεχομένως δημιουργηθεί”.

Ο Δήμος Σωτήρας καλεί “την Κυβέρνηση να σεβαστεί τα αιτήματά μας για ανάπτυξη του Δήμου και να προωθηθούν οι πολύ σημαντικοί σχεδιασμοί για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Σωτήρας και του κεντρικού πυρήνα, έργα τα οποία θα συμβάλουν στην περαιτέρω οικονομική πρόοδο της περιοχής και θα αποφέρουν τεράστια οφέλη όχι μόνο στην ήδη υπάρχουσα τοπική οντότητα αλλά και σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου”.

Ο Δήμος Σωτήρας δηλώνει έτοιμος να συζητήσει “με τους φίλους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της υπόλοιπης επαρχίας Αμμοχώστου λαμβάνοντας υπόψη και την στενή φιλία και τις καλές σχέσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου με στόχο την επίλυση οποιωνδήποτε προβλημάτων αλλά και την από κοινού εξεύρεση λύσεων στα αιτήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές”.

Πηγή: ΚΥΠΕ