Δήμος Σωτήρας: Καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες στην πώληση ΣΠΕ Σωτήρας

a exclusive, Ακίνητα, Δήμος Σωτήρας, ΣΠΕ, ΣΠΕ Σωτήρας, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
©Famagusta.News

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμος Σωτήρας για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) κατά την πώληση ακινήτου της πρώην Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας (ΣΠΕ) Σωτήρας σε ιδιώτη.

Σε επιστολή που απέστειλαν σήμερα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας προς τον Υπουργό Οικονομικών εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το θέμα, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων κρατικών φορέων, ώστε το ακίνητο να επιστρέψει στους νόμιμους δικαιούχους του οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Δημότες της Σωτήρας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) και τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αυτούσια η επιστολή που απεστάλη προς τον Υπουργό Οικονομικών:

“Με έκπληξη και ανησυχία έχουμε πληροφορηθεί το γεγονός πώλησης ακινήτου από την ΚΕ.ΔΙ.ΠΕ.Σ. σε ιδιώτη, το οποίο άνηκε στην πρώην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Σωτήρας. Πώληση η οποία ξεκάθαρα αντιβαίνει στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που προηγήθηκαν ότι ακίνητα του πρώην Συνεργατισμού θα επέστρεφαν στις κοινότητες για κοινωφελείς σκοπούς.

Το ακίνητο εμβαδού εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου, περιλαμβάνει εκτός από καταστήματα και κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης, ο οποίος καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου. 

 Εκφράζουμε την σφοδρή δυσαρέσκεια μας για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, οι  οποίες έγιναν εν κρυπτώ και παραβύστω και χωρίς να δοθεί προτεραιότητα στις τοπικές αρχές. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκαίρως πληροφόρησε τους αρμόδιους φορείς για το ενδιαφέρον του ν’ αποκτήσει το συγκεκριμένο τεμάχιο. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε τον έντονο και δικαιολογημένο προβληματισμό αλλά και αγανάκτηση των Δημοτών. Εξαιρώντας τον συναισθηματικό δεσμό που πηγάζει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο αποτελούσε ιδιοκτησίας της ΣΠΕ Σωτήρας στην οποία δόθηκε ως δωρεά της εκκλησίας Σωτήρας για να μπορέσει η Εταιρεία να ανταπεξέλθει στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την ίδρυση της και να προφυλάξει τους αγρότες από την «μάστιγα» της τοκογλυφίας, αναμένεται κυρίως να προκαλέσει στο απώτερο μέλλον πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σωτήρας.

 Επίσης το συγκεκριμένο τεμάχιο μαζί με άλλα γειτονικά εντασσόταν στους σχεδιασμούς του Δήμου, για ανάπλαση του πυρήνα της Σωτήρας. Ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά και προς το καλύτερο την εικόνα του κέντρου της Σωτήρας, δίνοντας πνοή και στην ανάπτυξη.   

 Ζητούμε έστω και την υστάτη, την παρέμβαση των αρμόδιων κρατικών φορέων, ώστε το ακίνητο να επιστρέψει στους νόμιμους δικαιούχους του οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους Δημότες της Σωτήρας.”

Famagusta.News