Ενημερωτική Συνάντηση για το εξατάξιο Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας-Σωτήρας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, Νέα Αμμοχώστου, Σχολεία

Σε εξατάξιο σχολείο θα μετατραπεί από τη σχολική χρονιά 2020-2021 το Γυμνάσιο Δερύνειας, στo πλαίσιo καλύτερης διαχείρισης των μαθητών της περιοχής Παραλιμνίου – Δερύνειας. Το σχολείο θα μετονομαστεί σε “Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας – Σωτήρας”, με στόχο την αποσυμφόρηση του Λυκείου Παραλιμνίου και ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση των κοινοτήτων Δερύνειας και Σωτήρας.

Για υλοποίηση του στόχου, μαθητές που προέρχονται από τη Δερύνεια και τη σχολική χρονιά 2020-21 θα εγγράφονταν στην Α’ Τάξη του Λυκείου Παραλιμνίου, θα εγγραφούν στην Α’ τάξη του Γυμνασίου-Λυκείου Δερύνειας – Σωτήρας.

Πάγιο αίτημα από το 2002

Η σημαντική αυτή απόφαση σφραγίστηκε την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, υπό την Προεδρία του τότε Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας, η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Δερύνειας, Άννα Πρωτοπαπά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας, Στέλιος Παυλικκάς, ο Διευθύνων του Γυμνασίου Δερύνειας, Φάνης Σεργίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Δερύνειας, Χρίστος Νικολάου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η προώθηση όλων των ενεργειών, ώστε το Γυμνάσιο-Λύκειο Δερύνειας-Σωτήρας να αρχίσει σταδιακά την ομαλή λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των δυο Δήμων από το 2002. Ο αρμόδιος Υπουργός από πλευράς του δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υποβάλει πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης.

Ενημερωτική εκδήλωση για το εξατάξιο Γυμνάσιο – Λύκειο

Η κοινή επιτροπή σχολικών εφορειών Γυμνασίου – Λυκείου “Ειρήνης και Ελευθερίας” Δερύνειας – Σωτήρας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το εξατάξιο Γυμνάσιο – Λύκειο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη σχολική χρονιά 2020 – 2021.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 18:00

Δημοτικό Αμφιθέατρο Δήμου Σωτήρας