Γιώργος Τάκκας: “Ο Δήμος Σωτήρας προωθεί έργα υποδομής για τους νέους”

50905787 1174742866015577 1636537497901072384 o Γιώργος Τάκκας, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διάφορα έργα υποδομής για τους νέους, μεταξύ των οποίων η κατασκευή Κέντρου Κοινωνικών Παροχών, υλοποιεί ή προγραμματίζει να υλοποιήσει ο Δήμος Σωτήρας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας “για τις τοπικές αρχές έχουν μεγάλη σημασία τα έργα τα οποία απασχολούν τη νεολαία και γι’αυτό ακριβώς τον λόγο τα τελευταία χρόνια ο Δήμος έχει θέσει σε προτεραιότητα αναπτυξιακά έργα που προσελκύουν τους νέους”.

Είπε ότι ένα από τα έργα αυτά είναι “το Επαρχιακό Κέντρο Απασχόλησης Νέων Αμμοχώστου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στη Σωτήρα, το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην ενθάρρυνση της δημιουργίας αλλά και στη στήριξη της νεανικής πρωτοβουλίας σε διάφορους τομείς. Εξίσου σημαντική είναι και η στήριξη που θα παρέχει το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών, δηλαδή το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι”.

Πρόσθεσε ότι “στο συγκεκριμένο Κέντρο θα απασχολούνται καθημερινά τόσο νέοι, όσο και συνταξιούχοι, αποτελώντας με τον τρόπο αυτό σημείο συνάντησης, επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και στέγασης καλλιτεχνικής δημιουργίας για όλους τους δημότες της Σωτήρας με έμφαση στη νέα γενιά. Το Κέντρο Κοινωνικών Παροχών θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες ζωγραφικής, γλυπτικής, χορού, μουσικής, γυμναστικής, διαλέξεων, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, αίθουσα υπολογιστών και καφετέρια”, πρόσθεσε.

Ο κ. Τάκκας είπε επίσης ότι “παράλληλα αναμένεται η έκδοση πολεοδομικής άδειας για δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου futsal κοντά στο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας. Θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό κέντρο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες και αθλητές και θα ενθαρρύνει τους νέους της Σωτήρας και των γύρω περιοχών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή”, σημείωσε.

Εξίσου σημαντικά, ανέφερε ο Δήμαρχος, “είναι και τα οδικά έργα τα οποία πραγματοποιούνται, τα οποία αναμφίβολα θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής των δημοτών της Σωτήρας. Ταυτόχρονα θα συμβάλουν στην ευκολία μετακίνησης εντός του οδικού δικτύου με την κατασκευή του νότιου παρακαμπτήριου στη περιοχή Βραστά και της οδού Ακροπόλεως, αλλά και με την ανάπλαση των οδών Αναστάσεως, Σωτήρας – Παραλιμνίου και Σωτήρας – Δερύνειας”.

Ο κ. Τάκκας σημείωσε ακόμα ότι “μεγάλης σημασίας έργα είναι και οι σχεδιασμοί για ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα της Σωτήρας και η ριζική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της παραλιακής περιοχής, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προσέλκυση περισσότερων νέων να παραμείνουν στον Δήμο τους”, ανέφερε.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ