Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Θάνατος 78χρονου νεφροπαθούς επανέφερε το θέμα υποστελέχωσης

image scaled exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Νεφροπαθείς

Την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου άφησε 78χρονος νεφροπαθής από τη Σωτήρα.

Ο άτυχος άνδρας μετέβη το πρωί της Παρασκευής 15/11 για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Γύρω στις 06:30 ενώ βρισκόταν στην καντίνα του Νοσοκομείου, λιποθύμησε. Άμεσα μεταφέρθηκε στις Πρώτες Βοήθειες όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατος του άτυχου 78χρονου αποτέλεσε αφορμή για τους νεφροπαθείς να ξεσπάσουν για την υποστελέχωση καθώς εκφράζουν φόβους ότι θα μπορούσε να συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό κατά την ώρα της αιμοκάθαρσης.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει νεφρολόγος και αναγκάζονται να έρχονται γιατροί από Λάρνακα. Οι νεφροπαθείς κάνουν συχνά παράπονα ότι γίνεται αλλαγή στη συνταγογράφηση τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Επισημαίνεται ότι στο ΓΝ Αμμοχώστου αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο μια νεφρολόγος η οποία αυτές τις μέρες βρίσκεται σε άδεια. Οι νεφροπαθείς καταγγέλλουν ότι παρά τις εκκλήσεις του Νοσοκομείου δεν στάλθηκε αναπληρωτής γιατρός.

Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου αυτή την στιγμή επισκέπτονται γύρω στους 40 νεφροπαθείς και παρά το ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι για τρεις νεφρολόγους εντούτοις μόνο μια γιατρός υπάρχει με αποτέλεσμα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες την αιμοκάθαρση να κάνει το νοσηλευτικό προσωπικό φέροντας και την ευθύνη στην περίπτωση οποιουδήποτε περιστατικού.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Τμήμα Παθολογικής και Καρδιολογικής κλινικής υπάρχουν μόνο δυο καρδιολόγοι και αναμένεται να έρθουν άλλοι τρεις κατά τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα και τα περιστατικά που χρειάζονται καρδιολόγο να αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους.