Κωνσταντίνος Αττούνης: Ένας πολιτικός ετών… δεκαέξι!

Ο 16χρονος από τη Σωτήρα που βάλθηκε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα

Στιγμιότυπο 2019 06 08 21.05.09 Νέα Αμμοχώστου, Πρόσωπα

Τί κι αν είναι δεκαέξι χρόνων; Ο Κωνσταντίνος Αττούνης από τη Σωτήρα έχει βάλει στόχο -και ήδη το πράττει- να ασχοληθεί με την πολιτική. Συνομιλώντας μαζί του καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για έναν έφηβο με σκέψεις και όραμα ενήλικα πολιτικού, ή μάλλον όπως θα έπρεπε να ήταν ο κάθε πολιτικός. Ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και δηλώνει πως έχει “δίψα” για το δίκαιο. Επίσης, στα μελλοντικά του σχέδια συγκαταλέγεται η εμπλοκή του στην πολιτική ζωή του τόπου με στόχο τη βοήθεια της κοινωνίας αλλά και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό ώστε να μπορεί να εκφράσει και να διατρανώσει τη φωνή της Κύπρου.

Στιγμιότυπο 2019 06 08 21.00.34 Νέα Αμμοχώστου, Πρόσωπα

Παρά τα δεκαέξι του χρόνια έχει εκπροσωπήσει το νησί μας σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Μερικοί από τους διαγωνισμούς είναι και το ”Mediterranean Model of the United Nations”, στον οποίο έχει εκπροσωπήσει την Sri Lanka. Έχει, επίσης, εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στο πρόγραμμα “EUROSCOLA”, ενώ έχει διακριθεί στο πρόγραμμα δικοινοτικών σχέσεων “Cyprus Friendship Program”. Διακρίθηκε, επίσης, με την υψηλότερη διάκριση στην Αμμόχωστο αλλά και ανάμεσα στις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα μας στο πρόγραμμα του ”Johns Hopkins” όπου αφορά την νοημοσύνη των Εφήβων. Έχει, επίσης, εμπλακεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και έχει μέσω του Xenion Highschool στο οποίο είναι μαθητής να προκριθεί στην Παγκύπρια διοργάνωση.

Στιγμιότυπο 2019 06 08 21.01.54 Νέα Αμμοχώστου, Πρόσωπα

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Αττούνης

Ο Κωνσταντίνος Αττούνη είναι 16 χρονών και είναι μαθητής του ιδιωτικού σχολείου, Xenion High School. Είναι μόλις στον 5ο χρόνο φοίτησής του και έχει διακριθεί σε πολλούς Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς όπου ανάμεσα σ’ αυτούς, εμπλέκονται και έφηβοι τουρκοκύπριοι. Στον ελεύθερό του χρόνο, του αρέσει να παίζει πιάνο, καθώς και να μελετάει διάφορες Ευρωπαϊκές νομοθεσίες όπου αφορούν διάφορα προβλήματα της κοινωνίας μας. Έχει ως όραμα την ένταξη του στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και την εμπλοκή του στην Κυπριακή Δημοκρατία στο μακρινό μέλλον.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Κωνσταντίνο Αττούνη εδώ: Instagram / Facebook

Στιγμιότυπο 2019 06 08 21.00.52 Νέα Αμμοχώστου, Πρόσωπα

Famagusta.News