«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» του ΘΟΚ στον Δήμο Σωτήρας

Ο Δήμος Σωτήρας εγκαινιάζει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μακρυκωσταίοι Κοντογιώργηδες 7N4B5107©Π. Μηνά

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου | ΘΟΚ

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 20:45

289492299 334537692188695 568221428557165366 n

Δημοτικό Κηποθέατρο Σωτήρας

Ο Δήμος Σωτήρας εγκαινιάζει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα εκδηλώσεων, φέρνοντας κοντά σας την απολαυστική κωμωδία του αξεπέραστου συγγραφικού διδύμου Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα;

Η κωμωδία «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», γραμμένη το 1959, γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά της, ο απόηχος της οποίας είναι έντονος ακόμα και σήμερα.

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι συνεργάτες του, έχοντας ως σύμμαχό τους τις απίθανες καταστάσεις, το σπαρταριστό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του έργου, ζωντανεύουν σκηνικά τις συνέπειες ενός αδικαιολόγητου εθίμου, προσφέροντας γέλιο και σατιρίζοντας ανθρώπινους τύπους και συμπεριφορές.

▶︎ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Παναγιώτης Λάρκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Δημήτρης Σπύρου
Χορογραφία-Κίνηση: Άννη Χούρη
Βοηθός σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Ελένη Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

▶︎ ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Βασιλάκης, Πέτρος Γιωρκάτζης, Μιχάλης Καζάκας, Ηλιάνα Κάκκουρα, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μιχάλης Μουστάκας, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Βασίλης Χαραλάμπους, Άγγελος Χατζημιχαήλ

▶︎ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ηλεκτρονικά στην επίσημη σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook και στα τηλέφωνα 23821404 / 23821418

Δημοτικό Κηποθέατρο Σωτήρας
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
Έναρξη παράστασης: 20.45

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(η είσοδος για το κοινό θα ανοίξει 15′ λεπτά πριν την έναρξη της παράσταση)