Με Δημάρχους Σωτήρας και Δερύνειας συναντήθηκε ο Γιάννης Καρούσος

Συνάντηση για συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών για την κατασκευή του δρόμου Σωτήρας-Δερύνειας

Κοινή σύσκεψη με τους Δήμους Δερύνειας και Σωτήρας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων υπό την προεδρία του Υπουργού Γιάννη Καρούσου για συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών από όλους τους φορείς για την κατασκευή του δρόμου Δερύνειας-Σωτήρας.

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, είναι να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες που αφορούν στα έργα του αυτοκινητόδρομου το συντομότερο δυνατό, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προσφορές εντός του 2020.

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δερύνειας-Σωτήρας, ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος, είναι ένα έργο το οποίο βρίσκεται στις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου.

Επισημαίνεται ότι το πολεοδομικό έργο της Βελτίωσης του δρόμου Σωτήρας – Δερύνειας και αντικατάστασης του αμιάντινου αγωγού ύδρευσης με αντίστοιχο μεταλλικό ανέρχεται στα 13 εκ. ευρώ, με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Μεταφορών. Η προκήρυξη προσφορών αναμένεται τον Μάρτιο του 2020, η έναρξη περί τον Σεπτέμβριο του 2020 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται περί τα τέλη του 2022 με αρχές 2023.

Famagusta.News