Με Τμήμα Αρχαιοτήτων συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σωτήρας για ανάδειξη Εκκλησιαστικών-Πολιτιστικών Μνημείων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συνάντηση Δημάρχου Σωτήρας με τη Διευθύντρια και λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων με θέμα την ανάδειξη των Πολιτιστικών και Εκκλησιαστικών Μνημείων στη Σωτήρα

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, τον Αρχαιολόγο-Βυζαντινολόγο, Γιώργο Φιλοθέου και λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων είχε σήμερα ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ανάδειξης Εκκλησιαστικών και Πολιτιστικών Μνημείων.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε επιτόπια επίσκεψη στον παλαιό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης των έργων ανάδειξης του ναού από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης καθώς και η αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης ομβρίων υδάτων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα κατασκευής στεγάστρου στο παλαιό ναό του Αγίου Θεοδώρου στην περιοχή “Χορτάκια” ώστε να προστατευθεί το έργο καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου στο εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας.

Famagusta.News