Ο Δήμος Σωτήρας βραβεύτηκε ως “Πράσινη Πόλη της Κύπρου”

Βραβείο “Πράσινη Πόλη της Κύπρου” κατέκτησε ο Δήμος Σωτήρας στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων για το 2019 που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Δήμος Σωτήρας κατέκτησε για πρώτη φορά το βραβείο “Πράσινη Πόλη της Κύπρου” για το έργο “Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Door to Door” στην Κατηγορία “Διαχείριση Αποβλήτων” για το έτος 2019.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας – George Takkas πρόκειται για τη δεύτερη τοπική αρχή που βραβεύεται από την επαρχία Αμμοχώστου μαζί με τον Δήμο Αγίας Νάπας και αναμφίβολα αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση των κόπων και προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος στη σωστή και ορθολογιστική διαχείριση αποβλήτων.

Τις απονομές έκανε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής και η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου.

Τα βραβεία συνδιοργανώνονται από την Ένωση Δήμων Κύπρου, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.