«Όχι» σε βιοκαύσιμα από κολοκάσι και πατάτες λέει η Παγκ. Ένωση Καταναλωτών

Στη δημοσιοποίηση της επιστολής της σε σχέση με την προώθηση και ενθάρρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που απέστειλαν στον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, προβαίνει η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών
και Ποιότητας Ζωής, η οποία δηλώνει πως απορρίπτει την παραγωγή βιοκαυσίμων από γεωργικά προϊόντα, όπως οι πατάτες, το κολοκάσι και άλλα.

Στην επιστολή της, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής εξηγεί πως απορρίπτει την παραγωγή βιοκαυσίμων από τα συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα, γιατί χρειάζονται πότισμα και δεδομένου του τεράστιου προβλήματος σε νερό στην Κύπρο, για το σκοπό αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθούν καλλιέργειες, που δεν χρειάζονται πότισμα όπως δέντρα και θάμνοι αυτοφυείς.

Εξάλλου, ζητά από τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας όπως ζητήσουν από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει εναλλακτικές πηγές παραγωγής βιοκαυσίμων στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης των εισηγήσεων τους, αφού όπως σημειώνουν, κατά τη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για εξέταση του θέματος, «οι εκπρόσωποι του αρμόδιου Υπουργείου ανάπτυξαν στην Επιτροπή κατά αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό τρόπο θέσεις και απόψεις, χωρίς να είναι βασισμένες πάνω σε κάποια μελέτη».

Όπως προσθέτει η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών «η αντίθεση μας σε καλλιέργειες, όπως οι πατάτες και το κολοκάσι, συνίσταται στο ότι κάτι τέτοιο θα είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην αγορά και τους καταναλωτές που θα πληρώσουν τριπλό κόστος».

Συνεχίζει εκφράζοντας την άποψη ότι οι καταναλωτές «θα πληρώσουν το αυξημένο κόστος στα καύσιμα που θα προέλθει από την προσθήκη βιοκαυσίμου, θα πληρώσουν τη βέβαιη αύξηση στην τιμή του νερού και τη σίγουρη αύξηση της τιμής πώλησης των προϊόντων αυτών για κατανάλωση και ενδεχόμενη ακόμα παράλληλη άνοδο της τιμής και άλλων συγγενών προϊόντων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Ανοιχτή επίθεση Πιττάτζιη σε Καρούσο: “Θάψατε το όνειρο του ενός Δήμου για τα συμφέροντά της Αγίας Νάπας”

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης εναντίον του υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου…

1 Μαΐου, 2024

Κώστας Κουμής: “Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού”

Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Yφυπουργός…

1 Μαΐου, 2024

7.280 υποψήφιοι διεκδικούν 3.227 θέσεις στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις επικείμενες Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Συνολικά,…

1 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2024: Σε λειτουργία τέθηκε η υπηρεσία «Τί Ψηφίζω»

Σε λειτουργία τέθηκε για πρώτη φορά σήμερα η ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών «Τί Ψηφίζω».…

1 Μαΐου, 2024

Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα, λέει ο Έρχιουρμαν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν ΄Ερχιουρμαν, υποστήριξε ότι η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»…

1 Μαΐου, 2024

Αδίκημα η παράνομη υλοτομία δέντρων, υπενθυμίζει ενόψει Πάσχα το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μαζί με τις ευχές για…

1 Μαΐου, 2024