Ομόφωνα με Αγία Νάπα και Λιοπέτρι η Σωτήρα

Ομόφωνη απόφαση για πρόθεση συνένωσης με τον Δήμο Αγίας και την Κοινότητα Λιοπετρίου έλαβε πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι μετά από έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας και αφού εξέτασε τις εξελίξεις στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ όπως προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τον Δήμο Αγίας Νάπας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου για συνένωση σε μια νέα οντότητα. Επίσης αποφασίστηκε όπως υπάρξει ανοικτή πρόσκληση και σε άλλες γειτονικές κοινότητες για ένταξη στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αφού αναλύθηκαν τα οφέλη που θα προκύψουν από το ενδεχόμενο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί, σημειώθηκε και υπογραμμίστηκε ότι η διαπραγμάτευση απαραιτήτως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επί ίσοις όροις και στη βάση του προτεινόμενου νομοσχεδίου.

Μοναδικός γνώμονας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η συμμετοχή της Σωτήρας ως ισότιμου εταίρου στο νέο σχήμα και απαρέγκλιτος στόχος η ανάπτυξή της προς όφελος των Δημοτών της, αλλά και της περιοχής ολόκληρης.

Famagusta.News