Πλεονασματικός και αναπτυξιακός ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σωτήρας για το 2019

imagew 7 Γιώργος Τάκκας, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πλεονασματικός κατά 61 χιλιάδες ευρώ αλλά και αναπτυξιακός είναι ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σωτήρας για το 2019.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας «ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2019 στοχεύει στην υλοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ώριμων έργων, όπως οδικά και εξωραϊστικά έργα αλλά και έργα που να στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην ασφάλεια των δημοτών της Σωτήρας».

Πρόσθεσε ότι «για το 2019 έχουν συμπεριληφθεί σημαντικά έργα συνολικής αξίας 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έργα κατασκευής οδικού δικτύου, όπως η κατασκευή και ο εξωραϊσμός του δρόμου του Ιερού Ναού Αναστάσεως (οδός Αναστάσεως) και η κατασκευή της οδού Δήμητρας στην παραλιακή περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «το σημαντικότερο έργο αποτελεί η έναρξη της κατασκευής του δρόμου Σωτήρας – Δερύνειας, για το οποίο έχει συμπεριληφθεί κονδύλι ύψους 347 χιλιάδων ευρώ για το 2019 και 400 χιλιάδων για το 2020. Η κατασκευή του δρόμου Σωτήρας – Δερύνειας είναι Πολεοδομικό έργο και αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δύο Δήμοι, Σωτήρας και Δερύνειας θα καταβάλουν το 20% έκαστος από το μερίδιο του κόστους που τους αναλογεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Σωτήρας ανέφερε ότι «στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019 έχει περιληφθεί κονδύλι για την ολοκλήρωση του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών, για την ολοκλήρωση των χώρων επισήμων του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας και την κατασκευή Βοηθητικού Σταδίου με εγκατάσταση φωτισμού, για αντικατάσταση του δικτύου υδατοπρομήθειας».

Ανέφερε επίσης πως «στον προϋπολογισμό έχει ακόμα περιληφθεί κονδύλι για αγορά γης για την κατασκευή της δεύτερης φάσης του Δημοτικού Κοιμητηρίου, για την επέκταση του κτηρίου του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Σωτήρας αλλά και για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένο στην Χριστοδούλα, στη μνήμη της οποίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο η συμβολική πορεία από τον ΠΑΣΥΚΑΦ με σημείο τερματισμού, το σημείο όπου ξεψύχησε προδομένη από την επάρατη νόσο το μαύρο καλοκαίρι του 1974».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σωτήρας «στους προϋπολογισμούς του Δήμου περιλαμβάνονται και μικρότερα έργα, όπως η ανακατασκευή της οδού Κυριάκου Μάτση, η ανακατασκευή αγροτικών δρόμων, η επέκταση του περιπτέρου του Κηποθεάτρου του Δημαρχείου Σωτήρας και η αναβάθμιση και επέκταση του εστιατορίου στο παραλιακό αμφιθέατρο».

Ανέφερε επίσης ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι σχεδιασμοί του Δήμου από γραφείο εξειδικευμένων μελετητών για την παραλιακή περιοχή που θα περιλαμβάνει πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους, πάρκα, θαλάσσιους βραχίονες, καθώς και εστιατόριο εντός της θαλάσσιας περιοχής και έχει κατατεθεί στα αρμόδια Τμήματα για έγκριση. Αναμένεται ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 τόσο το Σχέδιο Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου Σωτήρας όσο και το Σχέδιο Ανάπλασης του Κεντρικού Πυρήνα της Σωτήρας θα βρίσκονται ενώπιον των αρμοδίων τμημάτων για έγκριση και ένταξή τους σε μελλοντικούς προϋπολογισμούς» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ