“Νομότυπη η πώληση τεμαχίου της ΣΠΕ Σωτήρας” αναφέρει ο επιχειρηματίας

imag0861 Δήμος Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου, ΣΠΕ Σωτήρας
Εικόνα Αρχείου

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Tsiakourmas Enterprises Ltd, Κυριάκος Τσιακούρμας, σχετικά με την υπόθεση την οποία κατήγγειλε ο Δήμος Σωτήρας σχετικά με μεταβίβαση ακινήτου της ΣΠΕ Σωτήρας από την ΚΕΔΙΠΕΣ με αδιαφανείς διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Σωτήρας: Καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες στην πώληση ΣΠΕ Σωτήρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε απάντηση στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες από τον Δήμαρχο Σωτήρας στα οποία φωτογραφίζουν την εταιρεία μας, για αδιαφάνειες στην αγορά ακινήτου στην Σωτήρα, το οποίο άνηκε στη ΣΠΕ Σωτήρας και το οποίο έχουμε στην κατοχή μας και διαχειριζόμαστε ως ενοικιαστές από το 2014 και λειτουργεί ως Υπεραγορά, ότι η αγορά έγινε νομότυπα.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ επικοινώνησε μαζί μας και μας πληροφόρησε ότι το κτήριο είναι προς πώληση, η απάντηση μας ήταν ότι ενδιαφερόμαστε για την αγορά του, εφόσον είμαστε ήδη ενοικιαστές του πιο πάνω κτηρίου.

Ανακοινώθηκαν προσφορές στο διαδίκτυο και η εταιρεία μας παρέδωσε την προσφορά η οποία εκ των υστέρων κατοχυρώθηκε σε εμάς με την πιο ψηλή τιμή. Υποβλήθηκαν και άλλες προσφορές πιο κάτω από την δική μας.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2018 και τελείωσε τον Ιανουάριο του 2019.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ουδέν κρυπτό είχε γίνει. Στις 27 Ιουλίου του 2018, εγώ ο ίδιος είχα ενημερώσει τον Δήμαρχο για την πρόθεση της ΚΕΔΙΠΕΣ να πωλήσει το εν λόγω κτήριο. Καθόλη την διαδικασία των επτά μηνών είχαμε πολλές συζητήσεις με χωριανούς για το θέμα.

Επίσης ήθελα να αναφέρω ότι σε συζήτηση με αντιπρόσωπο της ΚΕΔΙΠΕΣ όταν μου είπε ότι το κτήριο είναι ιδιοκτησία της ΚΕΔΙΠΕΣ του απάντησα ότι δεν ανήκει στην ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά στους πολίτες της Σωτήρας το οποίο πήρατε δια της βίας.

Καταλήγοντας θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο που ενήργησε ο Δήμαρχος της Σωτήρας ενάντια στην εταιρεία μας.

ΤΣΙΑΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 001 Δήμος Σωτήρας, Νέα Αμμοχώστου, ΣΠΕ Σωτήρας

Famagusta.News