ΣΩΤΗΡΑ: 59χρονος από Λιοπέτρι πλήρωνε με πλαστά χαρτονομίσματα

viber image 2020 08 28 06 57 32 exclusive, πλαστά χαρτονομίσματα, ΣΥΛΛΗΨΗ

Υπόθεση κυκλοφορίας και κατοχής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος εναντίον δύο ανδρών στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, διερευνά η Αστυνομία στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Λιοπέτρι κατήγγειλε χθες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι άνδρας ηλικίας 59 ετών από το Λιοπέτρι μετέβη στο υποστατικό του και του ζήτησε να αλλάξει ένα χαρτονόμισμα αξίας 50 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου άλλαξε το χαρτονόμισμα ωστόσο αργότερα διαπίστωσε ότι αυτό ήταν πλαστό.

Στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ιδιοκτήτρια περιπτέρου στη Σωτήρα κατήγγειλε χθες στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, ότι πήρε χαρτονόμισμα από άτομο το οποίο αργότερα διαπίστωσε αργότερα πως ήταν πλαστό.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το άτομο που έδωσε και τα δύο πλαστά χαρτονομίσματα ήταν ηλικίας 59 ετών από το Λιοπέτρι και σε έρευνα που έγινε παρέδωσε στα μέλη της Δύναμης άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα.

Ο 59χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ σε κατάθεση του ανέφερε ότι το άτομο που του προμήθευσε τα πλαστά χαρτονομίσματα ήταν ένας 80χρονος από το Παραλίμνι.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στο σπίτι του 80χρονου και σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν 78 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πλαστά.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ