ΣΩΤΗΡΑ: Αυτό είναι το νέο τετράστερο ξενοδοχείο €8εκ. στην Αγία Θέκλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Tsokkos Hotels, Αγία Θέκλα, Ανέγερση Ξενοδοχείου, Ξενοδοχεία

Σχέδια για ανέγερση νέου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων στο Δήμο Σωτήρας κατέθεσε η εταιρεία “Anastasia Tsokkou Estates Ltd”.

Πρόκειται για μια επένδυση 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου σε αρκετά προνομιακή θέση. Το προτεινόμενο έργο σύμφωνα με τη Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ), αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 206 δωματίων και διαμερισμάτων (452 κλινών). Επίσης, ως κύριος του έργου αναγράφεται η εταιρεία “Anastasia Tsokkou Estates Ltd”.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 173 δωμάτια, 20 οικογενειακά δωμάτια, 13 δωμάτια για ΑΜΕΑ, χώρο αναμονής και σαλόνι, μπαρ, εξωτερική πισίνα με poolbar και παιδική πισίνα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δύο εστιατόρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, αίθουσα παιχνιδιών, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής και βοηθητικούς χώρους.

Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο θα έχει δυνατότητα διανυκτέρευσης 452 επισκεπτών στα δωμάτια του και θα λειτουργεί ολόχρονα.

Το τεμάχιο ανάπτυξης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από την θάλασσα –και συγκεκριμένα από την παραλία Sirens Bay – και περίπου 25 μέτρα από την ζώνη προστασίας της παραλίας. Επίσης, αρκετά κοντά είναι η παραλία της Αγίας Θέκλας και η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα καταλαμβάνει συνολικά 8.890,95 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, ο συνολικός αριθμός χώρων στάθμευσης θα ανέρχεται σε 112 χώρους στάθμευσης.

Tsokkos Hotels, Αγία Θέκλα, Ανέγερση Ξενοδοχείου, Ξενοδοχεία

Για την κατασκευή του αναμένεται να επενδυθούν 8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα προκύψουν από ιδιωτικά κεφάλαια.

Οι εργασίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου όπως αναφέρει η μελέτη δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 2 χρόνια ενώ θεωρείται πιθανό το έργο να αποπερατωθεί σε περίπου 18 μήνες.

Σύμφωνα με την ΜΕΕΠ, το έργο εμπίπτει στην κατηγορία 12 (β): Τουρισμός και αναψυχή – Παραθεριστικοί οικισμοί, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ολοκληρωμένα τουριστικά συγκροτήματα εκτός αστικών περιοχών και σχετικά έργα υποδομής του Παραρτήματος ΙΙ του περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμος του 2018 (Ν. 127(I)/2018).

Υπενθυμίζεται πως η “A. Tsokkos hotels Public” εξαγόρασε τις μετοχές της εταιρείας που υπέβαλε τη σχετική αίτηση πριν από περίπου ένα χρόνο, μαζί με τις μετοχές άλλων εταιρειών συμφερόντων της διοικητικής συμβούλου της Αναστασίας Τσόκκου.

Πηγή: Φιλελεύθερος