Σωτήρα: Έκθεση φωτογραφίας “Αχτίδες Φωτός: Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα” και “Το Ολοκαύτωμα: Πώς ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;”

Εγκαίνια Εκθέσεων Φωτογραφίας με θέματα: "Αχτίδες Φωτός: Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα" και "Το Ολοκαύτωμα: Πώς ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;"

Αντίγραφο του Main Image x2 3

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Γυμνάσιο-Λύκειο “Ειρήνης και Ελευθερίας” Δερύνειας-Σωτήρας σε συνεργασία με τον Δήμο Σωτήρας σας προσκαλούν στα Εγκαίνια Εκθέσεων Φωτογραφίας με θέματα: “Αχτίδες Φωτός: Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα” και “Το Ολοκαύτωμα: Πώς ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;” την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 στις 11:00π.μ. στο Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Δήμου Σωτήρας, Ηλία Τηλαύγη 6, 5390 Σωτήρα.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από 15 έως 22 Μαρτίου 2023 (8:00π.μ. – 2:00μ.μ.).

Για διευθέτηση επίσκεψης: 23963134

Λίγα Λόγια για τις δύο Εκθέσεις Φωτογραφιών: Αχτίδες Φωτός: Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα(Spots of Light: To be a Woman in the Holocaust) Η έκθεση παρουσιάζει τη γυναικεία διάσταση της ζωής κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, αναδεικνύοντας τη στάση των Εβραίων γυναικών απέναντι στις τραγικές και απάνθρωπες καταστάσεις που αντιμετώπισαν, τις προσπάθειες τους για επιβίωση, την καθημερινότητα, τα διλήμματα τους. Μητρότητα, Φροντίδα και Αντίσταση είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που είχε ενεργό ρόλο η γυναίκα στο Ολοκαύτωμα. Η έκθεση έχει ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και υπενθύμιση, πως το Ολοκαύτωμα δεν πρέπει να επαναληφθεί, αλλά ούτε και να σβήσει από τη συλλογική μνήμη. Σοά: Πώς ήταν ανθρωπίνως δυνατόν;(Shoah: How was it Humanly Possible?) Η έκθεση αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα του Ολοκαυτώματος, ξεκινώντας από τη ζωή των Εβραίων πριν το Ολοκαύτωμα και τελειώνοντας με την απελευθέρωσή τους από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 14-18 ετών, οι οποίοι θα διερευνήσουν τις διάφορες πτυχές του Ολοκαυτώματος με τη βοήθεια ειδικά διαμορφωμένου μουσειοπαιδαγωγικού υλικού. Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση έτσι ώστε τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος, όπου ο άνθρωπος φτάνει στο απόλυτο κακό, ως θύτης και στο έσχατο όριο της ανθρώπινης αντοχής, ως θύμα, να μην επαναληφθούν.Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας-Σωτήρας EPAS

2 6 scaled