ΣΩΤΗΡΑ: Επιτήδειοι πραγματοποιούν παράνομους εράνους

Καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία

doc 20140716 1317684 eranos 1024x511 1 exclusive

Υπόθεση διενέργειας παράνομων εράνων φαίνεται να διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες πολιτών στο Famagusta.News, σήμερα σε διάφορες περιοχές της Σωτήρας, καταγγέλθηκε ότι αλλοδαποί μετέβαιναν σε οικίες και καταστήματα με την πρόφαση ότι διενεργούσαν έρανο και πωλούσαν λαχνούς οι οποίοι έφεραν την σφραγίδα συγκεκριμένου φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με συγκεκριμένη καταγγελία, σε μία περίπτωση πολίτης φαίνεται να αγόρασε λαχνό αξίας €5 και στη συνέχεια όταν διαπίστωσε ότι οι λαχνοί δεν έφεραν τη σωστή επωνυμία του φιλανθρωπικού ιδρύματος και φαίνονταν πλαστοί, ζήτησε τα λεφτά της πίσω καλώντας την Αστυνομία. Στη συνέχεια το άτομο που διενεργούσε τον έρανο φέρεται να κάλεσε άλλο πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στην περιοχή με αυτοκίνητο σαλούν ασημί χρώματος και το οποίο φαίνεται να εκτελούσε χρέη οδηγού, ενώ στο αυτοκίνητο βρίσκονταν άλλα τέσσερα άτομα της ίδιας υπηκοότητας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν πολίτες, στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοια φαινόμενα, όταν άτομα διενεργούσαν παράνομους εράνους με πλαστούς λαχνούς και πιστοποιητικό διενέργειας εράνων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και κλοπές σε υποστατικά από τα ίδια, όπως καταγγέλλουν, άτομα.

Επισημαίνεται ότι καθώς οι έρανοι απαγορεύονται, η Αστυνομία υπενθυμίζει συχνά πως όταν οι πολίτες διαπιστώσουν παρόμοια περιστατικά καλό είναι να καλούν άμεσα την Αστυνομία.

Famagusta.News