ΣΩΤΗΡΑ: Έρχεται η μουσική παράσταση “Αριστοφάνης τόσος δα;” στο Δημοτικό θέατρο

Όλες οι πληροφορίες για την παράσταση

ImageStream exclusive

“Αριστοφάνης τόσος δα;”…

Η παιδική θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

“Τα παιδιά μας τα εκπαιδεύουν οι δάσκαλοι και τους δασκάλους οι ποιητές”.

Λίγα λόγια για την Παράσταση: 

❝Αριστοφάνης τόσος δα; Τη μια στιγμή είναι ένα τόσο δα μικρό παιδί και πλάθει βατράχους που βουλιάζουν σε λασπόνερα, την άλλη γίνεται τεράστιος και στέλνει πανανθρώπινα μηνύματα ειρήνης μέσα από τις πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις. Ένας Αριστοφάνης χωρίς όρια, για όλους. Ένας Αριστοφάνης που απλώνει ευγενικά το χέρι για να συστηθεί στους νεαρούς θεατές μας και ταυτόχρονα κλείνει πονηρά το μάτι στους παλιούς του γνώριμους❞.

Η Σκηνή 018 παρουσιάζει μια παράσταση γεμάτη μουσική, χρώματα και δράση, μέσα από ένα πρωτότυπο κείμενο του Κώστα Σιλβέστρου, βασισμένο σε έργα του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Βάτραχοι, Όρνιθες). Με φαντασία και ευρηματικότητα, αναπλάθεται μοναδικά ο θαυμαστός και παραμυθένιος κόσμος του αρχαίου κωμωδιογράφου, από τον οποίο δεν απουσιάζει το παιχνίδι, το όνειρο και οι αναφορές στη σημερινή πραγματικότητα.

Αριστοφανικοί ήρωες ζουν μεγάλες και μικρές περιπέτειες, αγωνίζονται, ξεπερνούν εμπόδια, τα παθήματά τους γίνονται μαθήματά μας, ενώ οι παρεξηγήσεις και οι ανατροπές γεννούν ασταμάτητα σπαρταριστές κωμικές καταστάσεις.Ο Αριστοφάνης με όχημα το γέλιο μάς διδάσκει πώς να γίνουμε καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι και πολίτες.

Η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της, μεταμορφώνεται, ξεφαντώνει με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, έτοιμη να μοιραστεί μοναδικές στιγμές γέλιου με τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

❧ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Στίχοι τραγουδιών: Κώστας Σιλβέστρος
Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Χορογραφία-Κίνηση: Λία Χαράκη
Ειδικές κατασκευές: Ελένη Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανη Μουρούζη
Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Στέφανος Νεάρχου
Δημιουργία ηχητικών εφέ-Ηχογράφηση: Jean-Paul Sacy

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Πηνελόπη Βασιλείου, Γιώργος Ευαγόρου, Κλείτος Κωμοδίκης, İzel Seylani, Στέλλα Φιλιππίδου, Μαρία Φιλίππου, Νιόβη ΧαραλάμπουςΕφαρμόζοντας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Δήμος Σωτήρας ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που ακολουθεί καθορίζεται από τους κανονισμούς του εν ισχύ Διατάγματος (ημερομηνίας 18ης Φεβρουαρίου 2022) που τίθενται σε ισχύ την 21η Φεβρουαρίου 2022 και λήγουν την 14η Μαρτίου 2022.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

● Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

● ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η εκ των προτέρων προμήθεια Δελτίου Ελευθέρας Εισόδου.
● Το Δελτίο Ελευθέρας Εισόδου μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του Δήμου.

● Πληροφορίες: 23821404 / culture@sotira.org.cy

274719315 256960249946440 2994998165454951682 n exclusive

●Η είσοδος στο Δημοτικό Θέατρο επιτρέπεται στα πρόσωπα:

(α) Με επίδειξη είτε εν ισχύ πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19, είτε εν ισχύ πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, ή
(β) με επίδειξη, για πρόσωπα ηλικίας 6 έως 11 ετών, αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών, ή
(γ) με επίδειξη, για πρόσωπα τα οποία δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος, του ιατρικού πιστοποιητικού που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας και αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) για την ασθένεια του COVID-19 ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών, ή
(δ) με επίδειξη, για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών:
Νοείται ότι, για πρόσωπα ηλικίας κάτω των 6 ετών δεν απαιτείται η επίδειξη αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR) ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19.
● Νοείται ότι αν κατά την ημέρα της εκδήλωσης τροποποιηθεί η πρόβλεψη αυτή στο εν ισχύ την ημέρα εκείνη περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα, θα τυγχάνει εφαρμογής στην εκδήλωση η εν λόγω τροποποίηση.
● Όλα τα άτομα που συμμετέχουν υπό οποιανδήποτε ιδιότητα σε εκδήλωση οφείλουν να φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, ως πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο, όταν αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και/ή εξουσιοδοτημένο άτομο βάσει του εκάστοτε εν ισχύι περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος.
● Η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της παράστασης
● Η χωρητικότητα του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας ορίζεται ανάλογα με τα Πρωτόκολλα και διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
● Απαγορεύεται η πώληση φαγητού και ποτού στον χώρο της εκδήλωσης ή έξω από αυτόν.