ΣΩΤΗΡΑ: Η παράδοση των νεοσυλλέκτων με τα ράστα μοϊκάνα που κρατάει χρόνια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

εικόνα Viber 2020 07 11 10 01 23 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Για ακόμη μια χρονιά, οι νεοσύλλεκτοι της 2020 Β’ ΕΣΣΟ ή αλλιώς η “’02 Boom!” και κυρίως της Σωτήρας Αμμοχώστου τίμησαν την παράδοση που κρατάει δεκαετίες και τους θέλουν να βάφουν τα μαλλιά τους “ράστα” και με ειδική κόλλα να δημιουργούν το περίτεχνο χτένισμα “μοϊκάνα”.

Στιγμιότυπο 2020 07 11 17 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Ο Αντρέας, νεοσύλλεκτος της φετινής σειράς κατάταξης μας απέστειλε μερικές εικόνες τις οποίες ανέβασε με τους φίλους του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και με τις οποίες φαίνεται οι νεαροί νεοσύλλεκτοι να τιμούν με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη παράδοση λίγες μέρες πριν καταταγούν στην Εθνική Φρουρά.

εικόνα Viber 2020 07 11 10 01 25 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Όπως μας ανέφερε ο Κυριάκος από τη Σωτήρα, ο οποίος κατατάγηκε αρχές της δεκαετίας του ’90, το “έθιμο” αυτό κρατούσε από τις αρχές της δεκαετίας και ίσως και τέλη της δεκαετίας του ’80 ενώ ξεκίνησε αρχικά με το να βάφουν μόνο τα μαλλιά τους στα “ράστα” χρώματα, δηλαδή, του ρασταφανισμού, εξαιτίας της ιδιαίτερης αγάπης των νεαρών της Σωτήρας και ευρύτερα των Κοκκινοχωριών για τη reggae μουσική και τον Bob Marley. Σιγά-σιγά, όπως ανέφερε, οι νεαροί “εξέλιξαν” την τέχνη τους και έφτασαν να χρησιμοποιούν ειδική κόλλα και ειδική μπογιά για να βάφουν τα μαλλιά τους ώστε να παραμένουν κολλημένα.

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε στους νεοσυλλέκτους μας… καλή θητεία!

εικόνα Viber 2020 07 11 10 25 05 exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News