ΣΩΤΗΡΑ: «Κρατούσα στην αγκαλιά μου νεκρό το κοριτσάκι μου και… τότε έγινε το μεγάλο θαύμα»

Η ιστορία της Χριστούλας. Τα προβλήματα υγείας και το θαύμα στη ζωή της...

viber image 2021 11 24 08 56 50 398 exclusive, Sotira, Θαύμα ζωής

Είναι ένα πολύ ευγενικό, ταπεινό και γλυκό πλάσμα αλλά ταυτόχρονα και μια τραυματισμένη ψυχικά ύπαρξη. Η καρδιά της είναι γεμάτη καλοσύνη και αγάπη που τη μοιράζει απλόχερα παντού. Το τραύμα ευτυχώς δεν κατάφερε ποτέ να τη διαβρώσει. Το αντίθετο. Θέριεψε μέσα της το Φως. Τόσο που έγινε Φάρος για να βρίσκουν καταφύγιο και άλλες ταλαιπωρημένες ψυχές.

Όσοι είχαν την τιμή να ακούσουν την ιστορία της, κράτησαν κάθε λέξη με σεβασμό νιώθοντας μέσα πόνο, νοιάξιμο, φροντίδα και στοργή. Αλλά ταυτόχρονα αυτό που επικρατούσε μέσα τους ήταν περηφάνια και συγκίνηση για την αστείρευτη καλοσύνη και αγάπη που έχει μέσα της.

«Η Χριστούλα αποτελεί πρότυπο έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε περιοχή στον κόσμο» αναφέρουν φίλοι και γνωστοί της και συνεχίζουν: «παρά τις δυσχέρειες και τα τρομερά προβλήματα που βιώνει, βοηθάει καθημερινά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και είναι η δημιουργός της εθελοντικής ομάδας «Με τη βοήθεια του Θεού…βοηθώ» η οποία έχει αγκαλιαστεί από εκατοντάδες πολίτες στην επαρχεία Αμμοχώστου και όχι μόνο».

Η Χριστούλα Αντωνίου Χρυσάνθου γεννήθηκε στο χωριό Σωτήρα της επαρχίας Αμμοχώστου και είναι 42 ετών. Μεγάλωσε με τις γιαγιάδες και τους παππούδες της γιατί οι γονείς της εργαζόντουσαν όλη μέρα στα χωράφια. Μεγάλωσε δίπλα τους και είχε την τύχη, να έχει εμπειρίες που γεμίζουν ατέλειωτα σεντούκια αναμνήσεων.

IMG 2650 scaled exclusive, Sotira, Θαύμα ζωήςΤα πρώτα προβλήματα υγείας…

Στα 18 της χρόνια διαγνώστηκε με καλοήθη όγκος στο στήθος και το 2014 ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Διαγνώστηκε με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ενώ ταυτόχρονα είχε και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Οι γιατροί της είπαν πως δεν θα μπορούσε να αποκτήσει δεύτερο παιδί (έχει ένα κοριτσάκι από τον πρώτο της γάμο και ήθελε πολύ ακόμα ένα παιδάκι).

Το 2016 γίνεται το πρώτο θαύμα στη ζωή της…

Έμεινε έγκυος αλλά εμφανίστηκε και μια άλλη ασθένεια που ούτε είχε ακούσει ποτέ… η Θρομβοφιλία (ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση υπερπηκτικότητας της αιματικής κυκλοφορίας στον άνθρωπο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη θρόμβων σε όργανα και αγγεία. Στις περιπτώσεις αυτές εντάσσονται και η παθολογία πήξης στην διάρκεια της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα θρομβοεμβολικά επεισόδια στην έγκυο ή στο έμβρυο, ακόμη και εμβρυϊκή απώλεια (αποβολή).

Δεν ήθελε να τερματίσει την εγκυμοσύνη και όλα πήγαιναν καλά μέχρι και τον 3ο μήνα. Έπειτα άρχισαν τα προβλήματα αλλά και τα θαύματα…

Στο βίντεο που ακολουθεί, η Χριστούλα περιγράφει τα όσα συγκλονιστικά βίωσε μαζί με το μεγάλο θαύμα:

Πηγή: ΑΝΤ1 / Χριστιάνα Διονυσίου