ΣΩΤΗΡΑ: Λαμπαδηδρομία και μνημόσυνο αγωνιστών ΕΟΚΑ στον Άγιο Νίκανδρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

A 079 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 4 Νοεμβρίου στη Σωτήρα, με την ευκαιρία του ετήσιου μνημοσύνου των αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-’59 οι οποίοι έδρασαν στην περιοχή Αγίου Νικάνδρου και που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου, στις 4 Νοεμβρίου.

A 247 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

Συμμετείχαν η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας “Σημαιοφόροι Χριστού” και η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας οι οποίοι παρέλαβαν φλόγα από το “ακοίμητο καντήλι” του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως και τη μετέφεραν εν πομπή μέχρι το ύψος του κυκλικου κόμβου Σωτήρας.

A 099 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

Στην πομπή συμμετείχε πεζός και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ιωάννου, ιδρυτής των Κατηχητικών Συνάξεων και πρώην αγωνιστής της ΕΟΚΑ. Επίσης της πομπής προπορευόταν, ειδικά για την περίσταση, η πρώτη σημαία των “Κατηχητικών Σχολείων Σωτήρας Αμμοχώστου” που ιδρύθηκαν το 1954.

A 149 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

Στη συνέχεια ομάδα εννέα δρομέων κληρωτών και εφέδρων καταδρομέων μετέφερε τη φλόγα στο εξωκλήσι του Αγίου Νικάνδρου, σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων, όπου τελέστηκε τρισάγιο παρουσία του πρώην τομεάρχη της ΕΟΚΑ Παύλου Παυλάκη και αριθμού πρώην αγωνιστών καθώς και του Δημάρχου Σωτήρας Γεωργίου Τάκκα.

A 166 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Λιοπετρίου.

A 184 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

A 197 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 206 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 208 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 155 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 212 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 219 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 221 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 243 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 247 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου A 245 ΕΟΚΑ, Νέα Αμμοχώστου

Famagusta.News
Εικόνες: Χριστόφορος Λυσής