ΣΩΤΗΡΑ: Ο Δήμος σας προσκαλεί στους εορτασμούς για τις Εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορτασμών

DSC 6931 1024x683 2

Ο Δήμος Σωτήρας σας προσκαλεί στους εορτασμούς για τις Εθνικές Επετείους της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και της 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

▶︎ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

▶︎ Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022

7:00 μ.μ. ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας (Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδοί Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, 1ης Απριλίου, Αρχ. Μακαρίου Γ’, Κυριάκου Μάτση, Κέννεντι, 1ης Απριλίου, Πλατεία Ηρώων, Σωτήρος, Αγ. Γεωργίου, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως).

▶︎ Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022

5:45 π.μ. ΕΩΘΙΝΟ από την μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
6:15 π.μ. ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
9:15 π.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει o Βουλευτής Αμμοχώστου, κ. Νίκος Γεωργίου.
9:45 π.μ. ΤΡΙΣΑΓΙΟ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας. Μονόλεπτη Σιγή, Κατάθεση Στεφάνων.
10:00 π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’. Λαμβάνουν μέρος Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα Σωτήρας. Παιανίζει η Μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας
6:00 μ.μ. ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ από τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα.

▶︎ Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022

7:30 μ.μ. ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας (Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδοί Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, 1ης Απριλίου, Κέννεντι, Κυριάκου Μάτση, Αρχ. Μακαρίου Γ’, 1ης Απριλίου, Πλατεία Ηρώων, Σωτήρος, Αγ. Γεωργίου, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως).

▶︎ Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022

6:30 π.μ. ΕΩΘΙΝΟ από την μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας.
7:00 π.μ. ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας.
10:30 π.μ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας. Μονόλεπτη Σιγή, Κατάθεση Στεφάνων.

11:00 π.μ. ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου Γ’.

Λαμβάνουν μέρος Οργανωμένα Σύνολα από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας και ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

7:00 μ.μ. ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ από τον Δήμαρχο Σωτήρας, κ. Γεώργιο Τάκκα.

*Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού COVID-19 με βάση τα πρωτόκολλα και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

*Κατά την ημέρα της δοξολογίας και της παρέλασης, απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση όλων των τροχοφόρων, στον δρόμο της παρέλασης (οδός Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, Λεωφόρος Μακαρίου Γ’).

*Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές για τις ανάγκες της Επιτροπής Συγγενών Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας. Καταθέσεις στεφάνων θα γίνονται μόνο από τον φιλοξενούντα Δήμο, τον επίσημο προσκεκλημένο, τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία Σωτήρας, τα Εκπαιδευτήρια Σωτήρας τα Σώματα Ασφαλείας και την Επιτροπή Συγγενών Πεσόντων και Αγνοουμένων.