ΣΩΤΗΡΑ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εγκαινίασε το νέο γήπεδο (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη Σωτήρα βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη (26/4) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου Δημοτικού Γηπέδου Σωτήρας. Ένα έργο ύψους ενός εκατομμυρίου 480 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί υλοποίηση των εξαγγελιών του που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2015.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σωτήρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 2015 μέχρι σήμερα, αρκετά εκ των οποίων υλοποιούνται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε πρώην αλλά και στον νυν Πρόεδρο του Ονήσιλου Σωτήρας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, επίσης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι.

Καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα παρουσίασαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου υπό τη διεύθυνση του Διευθύνοντος, Σπύρου Σπύρου.

©Famagusta.News

Την εκδήλωση παρουσίασε η αθλητικογράφος του ΡΙΚ, Άντρη Κασάπη.

©Famagusta.News

Ο αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα για όλους τους πολίτες, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα για όλους τους πολίτες και η Κυβέρνηση -μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της- με συνέπεια δημιουργεί τις προϋποθέσεις απρόσκοπτης άσκησης αυτού του δικαιώματος, μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας.

©Famagusta.News

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στον χαιρετισμό του είπε ότι το αναβαθμισμένο Δημοτικό στάδιο της Σωτήρας Αμμοχώστου, είναι ένα έργο, το οποίο αποτελεί την υλοποίηση των σχετικών εξαγγελιών που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2015, στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου.

©Famagusta.News

«Το ανακαινισμένο εκ βάθρων -νέο ουσιαστικά- στάδιο της Σωτήρας αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Σωτήρας το οποίο γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Κατά τους σχεδιασμούς αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναγνωρίζοντας το ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό στηρίξαμε την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σωτήρας. Το συνολικό κόστος του έργου έφτασε στο ένα εκατομμύριο, 480 χιλιάδες ευρώ και καλύφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού», πρόσθεσε.

©Famagusta.News

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η στήριξη τους δεν εξαντλείται στη σημερινή παράδοση του έργου, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη δημιουργικά για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

©Famagusta.News

«Θα συμβάλουμε, και το γνωρίζει ήδη ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, στους σχεδιασμούς για τη μετατροπή του Σταδίου σε ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο που θα αποτελεί πρότυπο για την επαρχία Αμμοχώστου. Στις Δημοτικές Αρχές και στους παράγοντες των συλλόγων της Σωτήρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, απευθύνω μία έκκληση: Να αξιοποιήσετε αυτό το στάδιο, ιδιαίτερα προς όφελος των νέων. Να το μετατρέψουμε όλοι μαζί σε ένα εργαστήρι άσκησης, ανάδειξης ταλέντων αλλά και διάπλασης χαρακτήρων μέσα από τις αρχές και αξίες που ο αθλητισμός προάγει», συμπλήρωσε.

©Famagusta.News

Όπως είπε, είναι ευγενική και αποδεχτή η φιλοδοξία να θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές.

©Famagusta.News

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι θα είναι σύντομα στην περιοχή για να ελέγξει ότι κάποια των έργων που καθυστερούν, που κάποιοι γραφειοκράτες, κάποιες διαδικασίες δυστυχώς σε πολλά δεινά συμβάλλουν, όχι στην παρούσα διακυβέρνηση αλλά σε όλες, «και είναι εδώ που πιστεύω ότι με τις επαφές που έχουμε αυτές τις μέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς γίνεται συνείδηση από όλους μας ότι αν δεν ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις αγκυλώσεις, τις στρεβλώσεις που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υπηρεσία όχι η σημερινή, αλλά η όποια μελλοντική Κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενες, θα έχουν το πρόβλημα να εξαρτάται η υλοποίηση ενός έργου από την καλή διάθεση, ή τους σχεδιασμούς, ή τις μελέτες, που όταν ακούσω μελέτες είναι σαν να κυριολεκτικά να μου υποδηλούται ότι πρόκειται να ματαιωθεί ένα έργο».

©Famagusta.News

«Γίνονται μελέτες, μπαίνουν στα συρτάρια, δεν υλοποιούνται, γίνονται σχεδιασμοί τάχα και (οδηγούμαστε) από καθυστέρηση σε καθυστέρηση. Θέλω να ελπίζω ότι όταν θα είμαι εδώ θα δω όχι μόνο να επιταχύνονται έργα που είχαν εξαγγελθεί το 2015 και το 2017, αλλά και με την ελπίδα ότι με συνεχή και διαρκή βιώσιμη ανάπτυξη θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε νέα έργα, όχι στην παρούσα φάση. Εδώ θα δω τι από όλα αυτά υλοποιούνται αλλά και τρέχοντα προβλήματα ενδεχόμενα όπως το θέμα του αποχετευτικού στο δασάκι της Άχνας, να δούμε πού βρίσκονται ενδεχόμενα οι μελέτες. Γι’ αυτό και θέλω θερμά να ευχαριστήσω για τη συνεργασία με τους δήμους, τους τοπικούς παράγοντες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε πολύ περισσότερα. Εύχομαι να με βαρεθείτε από επισκέψεις που θα αφορούν εγκαίνια», κατέληξε.

©Famagusta.News

Δήμαρχος Σωτήρας: “Η Σωτήρα εξακολουθεί να χρειάζεται στήριξη”

Ακολουθεί αυτούσιος ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σωτήρας, Γεωργίου Τάκκα:

Απόψε εγκαινιάζουμε το Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας. Ένα έργο για το οποίο πέρασαν χρόνια αναμονής αφού οι προηγούμενες κερκίδες κρίθηκαν κατεδαφιστέες και για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας διεξήγαγε μεγάλες προσπάθειες υλοποίησής του.

©Famagusta.News

Ευτυχώς χάρη στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε απόψε, δόθηκε το πράσινο φως ώστε η Σωτήρα να αποκτήσει ένα γήπεδο στολίδι στην περιοχή με σύγχρονες εγκαταστάσεις και στο οποίο θα φιλοξενούνται οι ομάδες και τα ποδοσφαιρικά Σωματεία του Δήμου μας.

Η αποψινή, όμως εκδήλωση, παρουσιάζεται ως μία ευκαιρία ώστε να απευθύνουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα έργα ύψους 10, σχεδόν, εκατομμυρίων ευρώ τα οποία είχαν εξαγγελθεί το 2015 και αφορούσαν τη Σωτήρα, καθώς και σημαντικά έργα υποδομής για την επαρχία μας, τα οποία επηρεάζουν είτε άμεσα, είτε έμμεσα τον Δήμο μας.

©Famagusta.News

Συγκεκριμένα, οφείλουμε να αναφερθούμε στα σημαντικής αξίας έργα υποδομής, τα οποία εξαγγέλθηκαν το 2015 και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη όπως ο Νότιος Παρακαμπτήριος δρόμος Σωτήρας ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, η ανέγερση του Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, η διάνοιξη του δρόμου παρά τω Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας κόστους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ καθώς και το τεράστιας σημασίας έργο της κατασκευής του δρόμου Σωτήρας-Δερύνειας ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

©Famagusta.News

Ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο μας είναι και η δημιουργία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας, του πρώτου επαρχιακού τμήματος που φιλοξενείται στη Σωτήρα.

©Famagusta.News

Παράλληλα, μέσω της αναπτυξιακής και φιλοπρόοδης κυβερνητικής πολιτικής, αναγνωρίζονται και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σωτήρας.

©Famagusta.News

Ήδη από το 2012, ο τοπικός σχεδιασμός επικεντρώθηκε στο παραλιακό μέτωπο με την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Σωτήρας, μέσα από την σωστή και μελετημένη διαχείριση των παραλιών και την αξιοποίηση του φυσικού μας κάλλους. Όλα αυτά μας οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση των εσόδων μας και συνεπώς σε επιτυχημένη αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που έπληξε τη χώρα μας.

©Famagusta.News

Χάρη στις προεδρικές εξαγγελίες προωθήθηκε η εκμίσθωση της κρατικής γης για παροχή διευκολύνσεων στις παραλίες «Σειρήνες» και «Ποσειδώνας» καθώς και η προώθηση της εκπόνησης μελέτης για διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σωτήρας που προκηρύχθηκε από τον Απρίλιο του 2016, δαπάνης 5 εκατομμυρίων ευρώ.

©Famagusta.News

Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Σωτήρας αποτελεί διαχρονικό αίτημα το οποίο τέθηκε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Με τον τρόπο αυτό, και χάρη σε ένα ορθά μελετημένο, στρατηγικά καταρτισμένο και αειφόρο σχεδιασμό, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου Αγίας Θέκλας θα επιλύσει κατά το δυνατόν περισσότερο λάθη στον πολεοδομικό σχεδιασμό του παρελθόντος, θα συγκεράσει την ανάπτυξη που έχει ήδη ξεκινήσει στην μαρίνα Αγίας Νάπας αλλά και στην ίδια την περιοχή μας με ξενοδοχειακές μονάδες πολυτελείας και θα προσδώσει στη Σωτήρα τον χαρακτήρα και την ταυτότητα που της αρμόζει.

©Famagusta.News

Παράλληλα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι χάρη στις προσπάθειες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Σωτήρα πέτυχε από τον Αύγουστο του 2016 το σημαντικό επίτευγμα της πιστοποίησης του τοπικού της προϊόντος, του Κολοκασιού Σωτήρας ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης. Το γεγονός αυτό αλλά και οι συνεχόμενες βραβεύσεις του προϊόντος σε εγχώριους διαγωνισμούς αποδεικνύουν την σημαντική εξάρτηση που ένας Δήμος ή κοινότητα έχει με το τοπικό της προϊόν αλλά και τη σημασία της αξιοποίησής του μέσω της σωστής και μελετημένης προωθητικής διαδικασίας.

©Famagusta.News

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
κυρίες και κύριοι,

Με την αποψινή εκδήλωση εγκαινιάζεται το Δημοτικό Γήπεδο Σωτήρας, το οποίο πλέον χάρη στην κυβερνητική αρωγή διαθέτει νέες κερκίδες με στέγαστρο, δημοσιογραφικά θεωρεία και θεωρεία επισήμων, σύγχρονους χώρους αποδυτηρίων, γραφεία, χώρους εκγύμνασης και αποθεραπείας, καθώς και εγκατάσταση φωτισμού. Οφείλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ξανά εκ μέρους του Δήμου Σωτήρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα κονδύλι του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του έργου. Ευχαριστούμε, επίσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσω του οποίου διατέθηκε το κονδύλι, καθώς και για την παραχώρηση ποσού ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για τον φωτισμό του γηπέδου αλλά και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για την παραχώρηση του ποσού των 25 χιλιάδων ευρώ, επίσης για τον φωτισμό.

©Famagusta.News

Φίλε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Αναμφίβολα, κατά την περίοδο της πρώτης αλλά και της δεύτερης θητείας σας η Σωτήρα αλλά και η επαρχία Αμμοχώστου έχει υποδεχθεί πανηγυρικά σημαντικά έργα υποδομής όπως τα δύο μεγαλεπήβολα έργα του ναυτιλιακού τουρισμού σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, τις σημαντικές ενισχύσεις στον τουρισμό και τον ξενοδοχειακό τομέα καθώς και την ανόρθωση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.

©Famagusta.News

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε τη στήριξη και την αρωγή σας. Χάρη στην προοδευτική και αναπτυξιακή κυβερνητική πολιτική, ένας παραδοσιακά αγροτικός Δήμος όπως η Σωτήρα, έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τις φυσικές της ομορφιές και να καταστεί σε ένα ανταγωνιστικά τουριστικό Δήμο στον οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ανέγερση η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση στην επαρχία Αμμοχώστου με ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο στην παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας, όπου σύντομα άλλες δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να λάβουν σάρκα και οστά. Παρ’ όλα αυτά το χρόνιο πρόβλημα της απουσίας αποχετευτικού συστήματος εξακολουθεί να υφίσταται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιηθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες. Για τον λόγο αυτό ζητούμε τη δική σας παρέμβαση για τον τερματισμό των πολύχρονων διαδικασιών για προώθηση της δημιουργίας του Σταθμού Αποχετεύσεων στην Άχνα.

©Famagusta.News

Κύριε Πρόεδρε,

Είμαστε βέβαιοι ότι η προσωπική σας υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία, η εργατικότητα και ο ζήλος σας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, θα αποφέρουν καρπούς τόσο στην ταλαιπωρημένη μας πατρίδα όσο και στην επαρχία Αμμοχώστου η οποία επί 44 χρόνια βλέπει την Βασιλεύουσά της να είναι υπό κατοχήν.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας καλωσορίζουμε στον Δήμο Σωτήρας.

©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News
©Famagusta.News

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024