ΣΩΤΗΡΑ: Όταν ο άτυχος Μιχαήλ του Ονήσιλου έσβησε στο γήπεδο (εικόνες)

Νέα Αμμοχώστου

29 Σεπτεμβρίου 2002… Ακριβώς πριν 17 χρόνια όπου ένα αστέρι του κυπριακού ποδόσφαιρου, έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στο γήπεδο… Εκεί που ζούσε και ανάπνεε… Εκεί, έκανε όλα του τα όνειρα για το μέλλον, εκεί που ήταν η ζωή του… Μα η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτόν…

Ο 33χρονος Μιχάλης Μιχαήλ, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του, Ονήσιλου Σωτήρα, η οποία εκείνη την τραγική μέρα, έπαιζε κόντρα στην ΑΠΕΠ, στο κοινοτικό γήπεδο της Σωτήρας. Ένας αγώνας όμως, που κατέληξε σε τραγωδία και έντυσε στα μαύρα τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου.

Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, μετά από τραυματισμό που αντιμετώπισε όταν χτύπησε με τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η αναμέτρηση στο 29ο λεπτό.

Αμέσως, ο διαιτητής του παιχνιδιού, Μιχάλης Καραϊσκάκης, κάλεσε το γιατρό του σταδίου, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει τον 33χρονο ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο γήπεδο κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον Μιχαήλ στο νοσοκομείο του Παραλιμνίου, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Όπως διαπιστώθηκε, ο άτυχος ποδοσφαιριστής υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα… Σοκ και οδύνη… Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τα κακά μαντάτα… Η οικογένεια του Μιχαήλ, οι φίλοι του, οι συμπαίκτες του και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, ντύνεται στα μαύρα… Αβάστακτος πόνος και γιατί…

Η ποδοσφαιρική πορεία του άτυχου Μιχαήλ

Νέα Αμμοχώστου
Ο Μιχάλης Μιχαήλ, ξεκίνησε την καριέρα του από την Ανόρθωση, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αναγέννησης Δερύνειας, της Αλκής, του ΑΣΙΛ, του Οθέλλου Αθηαίνου και του ΘΟΪ.

Καταγόταν από την Λύση και διέμενε στην Ορμήδεια, ενώ ήταν υπαξιωματικός στην Εθνική Φρουρά.

Ένα χρόνο πριν το τραγικό συμβάν, μεταξύ της ομάδας της Σωτήρας και του Διγενή Μόρφου, ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπισε παρόμοιο επεισόδιο, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως και ο πατέρας του Μιχαήλ, απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Μιχαήλ, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 33 ετών, καταλείποντας σύζυγο και ένα ανήλικο κοριτσάκι.

Η ομάδα της Σωτήρας κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ η κηδεία του πρώην ποδοσφαιριστή τελέστηκε με δαπάνη του σωματείου.

Ο άτυχος Μιχάλης Μιχαήλ, είχε φορέσει επίσης και τη φανέλα της Ανόρθωσης, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η Μεγάλη Κυριά, εις μνήμη του πρώην ποδοσφαιριστή, αντιμετώπισε φιλικά τον Ονήσιλο Σωτήρας στις 7 Σεπτεμβρίου, αφού ο Μιχάλης Μιχαήλ αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες.

Νέα Αμμοχώστου

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι οι δυο ομάδες φιλοξενήθηκαν στην ίδια κερκίδα, κάτι το οποίο αποτέλεσε μια όμορφη εικόνα για τα κυπριακά γήπεδα.

Σημειώνεται πως ο 33χρονος Μιχαήλ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Κύπρο που έφυγε με αυτό τον τραγικό τρόπο…

Πηγή: Reporter