ΣΩΤΗΡΑ: Παρέμβαση Καρούσου για τη μαθήτρια που «παρασύρθηκε» από λεωφορείο

Αναλαμβάνει δράση το Υπουργείο Μεταφορών, όσον αφορά στο περιστατικό με τη 14χρονη μαθήτρια που παρασύρθηκε από το σχολικό λεωφορείο στη Σωτήρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι σχετικά με το ατύχημα της μαθήτριας, κατά τη διάρκεια της επιστροφής της στο σπίτι με το λεωφορείο από το Γυμνάσιο Δερύνειας, ο Υπουργός Μεταφορών επικοινώνησε απευθείας με τους γονείς για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και η Διεύθυνση Δημοσίων Μεταφορών, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού και σε συνεννόηση πάντα με την Αστυνομία ξεκίνησαν ήδη τον έλεγχο της επαγγελματικής επάρκειας του οδηγού, την καταλληλότητα του λεωφορείου, τις συνθήκες με τις οποίες έγινε το ατύχημα, αλλά και τις καθημερινές συνθήκες μεταφοράς των παιδιών από το συγκεκριμένο λεωφορείο.

Τέλος, σημειώνεται ότι πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Μεταφορών είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού και ειδικότερα η διακίνηση των μαθητών με σχολικά λεωφορεία.

Πηγή: Reporter