ΣΩΤΗΡΑ: Πλημμύρισαν καταστήματα – Τί αναφέρουν οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλήσεις άντλησης ομβρίων υδάτων από υποστατικά ανταποκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Παραλίμνι, Δερύνεια και Σωτήρα

Στιγμιότυπο 2020 11 20 10.09.51 exclusive, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, Πυροσβεστική

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν χθες βράδυ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για μία περίπου ώρα από τις 7.30 μέχρι και τις 8.30 χθες βράδυ αρκετοί δρόμοι στο Παραλίμνι, τη Σωτήρα και τη Δερύνεια μετατράπηκαν σε χείμαρρους, αφού τα φρεάτια δεν μπορούσαν να απορροφήσουν τη μεγάλη ποσότητα βροχής.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Famagusta.News:

Στο Παραλίμνι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στις οδούς 1ης Απριλίου και Γρίβα Διγενή όπου, από την έντονη βροχόπτωση και την μεγάλη ορμή των νερών, παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πεζοδρόμια πλημμύρισαν ενώ αρκετά υλικά παρασύρθηκαν στη μέση του δρόμου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με δύο συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών, σε πέντε περιστατικά στη Δερύνεια, το Παραλίμνι και τη Σωτήρα για άντληση ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους τριών κατοικιών, ενός κατηχητικού και ενός μηχανουργείου το οποίο έπαθε ζημιές στον εξοπλισμό.

Ζημιές από τις πλημμύρες έπαθαν επίσης και 4 αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο μηχανουργείο.

Επίσης υπήρξαν κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους και ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές προκειμένου να ανοίξουν τα πλημμυρισμένα φρεάτια των δρόμων.

Το χαλάζι που έπεσε προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε από χθες βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί συνολικά σε δεκαεπτά περιστατικά, τα οποία είχαν να κάνουν με τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πέντε περιστατικά στις Περιοχές Δερύνεια, Παραλίμνι, και Σωτήρα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους τριών κατοικιών, ενός κατηχητικού και ενός μηχανουργείου το οποίο έπαθε ζημιές στον εξοπλισμό. Επίσης, ζημιές έπαθαν και τέσσερα οχήματα που βρίσκονταν εντός.

Εργάστηκαν δύο συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών.”

Famagusta.News / ΚΥΠΕ