ΣΩΤΗΡΑ: Συγκλόνισε η παράσταση «Ευφροσύνη Προεστού – Η Κυρά της Λαπήθου» εις μνήμη των 50 χρόνων της Εισβολής (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη παράσταση παρουσιάστηκαν κατεχόμενα Χωριά , Πόλεις , Κωμοπόλεις , ο ξεριζωμός με τους καταυλισμούς , τα αντίσκηνα, τους Συνοικισμούς

Untitled design 61 exclusive, Sotira, Θεατρική Παράσταση

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας θέλοντας να τιμήσει αλλά και να διατηρήσει την μνήμη των 50 χρόνων της Τουρκικής Εισβολής, των 50 χρόνων της προσφυγιάς, των αγνοουμένων και της διαίρεση της Κύπρου πρόσφερε δωρεάν, την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, τη θεατρική παράσταση με τίτλο « Ευφροσύνη Προεστού – Η Κυρά της Λαπήθου», από το Θέατρο «Κάρμα».

1 1 exclusive, Sotira, Θεατρική Παράσταση

Οι μαθητές του Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ζωή και το έργο της Κυράς της Λαπήθου , που με κίνδυνο της ζωής της , έσωσε δώδεκα στρατιώτες από τους Τούρκους αλλά και γεγονότα από προσωπικά βιώματα του ηθοποιού – σκηνοθέτη Κώστα Σχοινιού. Στη παράσταση παρουσιάστηκαν κατεχόμενα Χωριά , Πόλεις , Κωμοπόλεις , ο ξεριζωμός με τους καταυλισμούς , τα αντίσκηνα, τους Συνοικισμούς.

3 1 exclusive, Sotira, Θεατρική Παράσταση

Στην συγκλονιστική και γεμάτη συγκίνηση παράσταση, προβλήθηκαν σύντομες αφηγήσεις των στρατιωτών που έσωσε η Κυρά της Λαπήθου όπου διαφάνηκε όλο το μεγαλείο και η δύναμη της ψυχής που ακόμα και στα πιο δύσκολα ξέρει, μπορεί και θέλει να αγωνίζεται. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης ήταν το “ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ θυμάμαι και αγωνίζομαι – 50 Χρόνια Προσφυγιάς”.

4 1 exclusive, Sotira, Θεατρική Παράσταση

Τέλος, το Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Σωτήρας πρόβαλε σύντομη παρουσίαση – προβολή για τους Πεσόντες της Σωτήρας που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας, καθώς και για τους Αγνοούμενους της Σωτήρας που η τύχη τους, 50 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

5 2 exclusive, Sotira, Θεατρική Παράσταση