Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας στη Σωτήρα αυτό το καλοκαίρι

2f7e8579 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Τα τελευταία χρόνια η Σωτήρα πήρε τα πάνω της. “Το γράψαμε και το είπαμε αρκετές φορές” αναφέρει σε αφιέρωμά του το TimeOutCyprus, ο καλύτερος οδηγός εξόδου.

Κι αν η εγγραφή του τοπικού προϊόντος, του Κολοκασιού, ως «Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης» τον Αύγουστο του 2016 αλλά και η βράβευσή του κατά τα περσινά Time Out Eating Awards ως Καλύτερο Κυπριακό Προϊόν δεν σας λέει κάτι ιδιαίτερο, παρ’ όλα αυτά η συμπερίληψή του στα μενού των φημισμένων ταβερνών της Σωτήρας, σίγουρα σας ικανοποιεί ευχάριστα.

2f7e8582 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Οι σχεδιασμοί του Δήμου τα τελευταία χρόνια τείνουν να μετατρέψουν την πάλαι ποτέ αγροτική κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα κρυμμένο εναλλακτικό αυθεντικό προορισμό γεμάτο γευστικές και πολιτισμικές ανακαλύψεις.

2f7e8603 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Αφενός οι πολυβραβευμένες και αναλλοίωτα παραδοσιακές ταβέρνες της (Μουσικός, Πλουμί, Πανέρι και Old Simos) την καθιστούν ως ένα προορισμό γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Από την άλλη τα δεκάδες βυζαντινά εξωκλήσια, δίκαια έχουν προσδώσει στη Σωτήρα τον χαρακτηρισμό της Βυζαντινής κωμόπολης. Επιπρόσθετα, οι παρθένες παραλίες της Αγίας Θέκλας (Αγία Θέκλα, Ποσειδώνας, Κάτερκο, Σειρήνες) σε καλούν να τις ανακαλύψεις και να αφεθείς στην ηρεμία του καλοκαιριού.

2f7e8611 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Βέβαια, αφού μιλάμε για Σωτήρα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πλούσιο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για κάθε γούστο. Εμείς, βέβαια, αναμένουμε με ανυπομονησία τα μεγάλα φεστιβάλ της Σωτήρας, το 7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 3 Ιουλίου με Αρετή Κετιμέ και Βασιλική Χατζηαδάμου και την 3η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην παραλία της Αγίας Θέκλας!

2f7e8618 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Πού θα την βρεις: Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας (Α3), στην έξοδο πριν από Αγία Νάπα, μόλις 50 λεπτά από Λευκωσία.

2f7e8626 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Πού να φας: Σε μία από τις φημισμένες ταβέρνες (Μουσικός, Πλουμί, Πανέρι και Old Simos) ή στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου “Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant”

2f7e8640 Time Out, Νέα Αμμοχώστου
©TimeOutCyprus.com.cy

Τι να δεις: Να περιηγηθείς σε ένα από τα δεκάδες βυζαντινά εξωκλήσια (παλαιός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Άγιος Μάμας, Παναγία Χορτακίων, Άγιος Γεώργιος Χορτακίων και Άγιος Θεόδωρος Χορτακίων καθώς και το μοναδικό εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας)

Πού να κολυμπήσεις: Σε μία από τις παραλίες του παραλιακού μετώπου της Αγίας Θέκλας (Αγία Θέκλα, Ποσειδώνας, Κάτερκο, Σειρήνες)

Πηγή: Time Out Cyprus