Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας στην επ. Αμμοχώστου

Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας, με απαγορευμένη μέθοδο αλιείας αντιμετώπισε επιτυχώς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος την Τετάρτη, 20 Μαΐου2020. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο άτομα, τα οποία αλίευαν με τη χρήση ψαροντούφεκου σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές, μετά τη δύση του ηλίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση που αντιμετωπίζεται σε διάστημα 3 μηνών, αφού παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στη θαλάσσια περιοχή Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο άτομα να αλιεύουν με ψαροντούφεκο σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές. Και στις δύο περιπτώσεις, κατασχέθηκαν ως τεκμήρια όλα τα αλιευτικά εργαλεία και ο καταδυτικός εξοπλισμός. Οι φάκελλοι των υποθέσεων θα προωθηθούν για ποινική δίωξη ή για εξώδικη ρύθμιση.

Οι εν λόγω παραβάσεις θεωρούνται σοβαρές αφού συγκαταλέγονται στις καταστροφικές πρακτικές, με βάση την τελευταία τροποποίηση του περί Αλιείας Νόμου τον Δεκέμβριο του 2019. Οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση (για περίoδo πoυ δεv υπερβαίvει τα δύo έτη) ή χρηματική ποινή (πoυ δεv υπερβαίvει τις €8500) ή και οι δύo πoιvές μαζί. Επιπρόσθετα, με απόφαση του Δικαστηρίου, δύναται να γίνει κατάσχεση oπoιoυδήπoτε σκάφoυς, εξoπλισμού, εργαλείoυ ή oπoιαδήπoτε άλλης συσκεύης ή υλικού, τo oπoίo χρησιμοποιηθηκε για τη διάπραξη του αδικήματος.

Το ΤΑΘΕ έχει θέσει ως προτεραιότητά του την πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας και θα εφαρμόζει τον σχετικό Νόμο με κάθε αυστηρότητα.

Ροη Ειδησεων

Βραζιλία: Η γυναίκα που πήγε τον νεκρό θείο της στην τράπεζα να της υπογράψει δάνειο σπάει τη σιωπή της

Η Érika de Souza Vieira Nunes από τη Βραζιλία σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι…

7 Μαΐου, 2024

Σε 503 ανήλθαν οι εξώδικες τροχαίες καταγγελίες το Πάσχα

Τα μέλη της Τροχαίας παγκύπρια από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι χθες Δευτέρα, προέβηκαν σε 503…

7 Μαΐου, 2024

Eurovision 2024: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός με την Κύπρο – Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Η "καρδιά" του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision "χτυπάει" απόψε στο Μάλμε της Σουηδίας και…

7 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Με Παραδοσιακή πατινάδα και μουσικοχορευτική εκδήλωση «Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα 6 Μαΐου 2024 στην πλατεία…

7 Μαΐου, 2024

Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες των ξενοδοχείων

Χαμηλότερες από το 2023 αναμένονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Κύπρου το καλοκαίρι του 2024…

7 Μαΐου, 2024

Αυξημένη ροή ασθενών στις πρώτες βοήθειες το Πάσχα

Αυξημένη ήταν η προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των κρατικών νοσηλευτηρίων…

7 Μαΐου, 2024