Σπουδαία διάκριση: Πρόεδρος των Ορθοδόξων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

Σημαντική διάκριση για την Εκκλησία της Κύπρου - Πρόεδρος των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών εξελέγη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασίλειος

305614496 10159695862029279 1292578199930701542 n exclusive, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μητροπολίτης Βασίλειος

Πρόεδρος των Ορθοδόξων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) εξελέγη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος.

Σε ανάρτηση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται πως κατά την απογευματινή συνεδρία της 11ης Γενικής Συνέλευσης της Ολομέλειας του ΠΣΕ που άρχισε στις 31 Αυγούστου στην πόλη Καρλσρούη της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία και εκλογή των οκτώ νέων προέδρων των διαφόρων ομολογιών.

Το όνομα του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου, προτάθηκε για τη θέση του Προέδρου για την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τη ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β’, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανάρτηση «κατά την ψηφοφορία ο Μητροπολίτης Βασίλειος εξελέγη στη θέση του Προέδρου των Ορθοδόξων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ορθόδοξων Εκκλησιών».

Σημειώνεται ότι «στις εργασίες της 11ης Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕ με θέμα «Η αγάπη του Χριστού προάγει τον κόσμο προς καταλλαγή και ενότητα», που θα ολοκληρωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν γύρω στις 4 χιλιάδες άτομα από 350 “εκκλησίες” μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου».

«Οι εργασίες της Συνέλευσης πραγματοποιούνται κάθε οκτώ χρόνια και για πρώτη φορά στα 70 και πλέον χρόνια ιστορίας τους, γίνονται στη Γερμανία», αναφέρεται.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου είναι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος.

Πηγή: ΚΥΠΕ