Στήριξη σε μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας που δέχονται επιθέσεις και απειλές από ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

O Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου, ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, εκφράζει λύπη για τις πράξεις απειλής και εκφοβισμού εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της ΑΔΕ Αμμοχώστου, που έχουν σχέση με τα καθήκοντά του ως Αξιωματικού της Δύναμης.

“Ως Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ- ΑΣΔΥΚ), καταδικάζουμε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις και ενέργειες από οποιονδήποτε. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα ανεχθούμε σαν Σώματα Ασφαλείας να εκφοβίζονται ή και να απειλούνται οποιαδήποτε μέλη της Δύναμής μας”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η ηγεσία της Αστυνομίας καθώς και οι Αξιωματικοί, μαζί με όλα τα μέλη της πρώτης γραμμής των Σωμάτων Ασφαλείας, επιτελούν το έργο που τους εμπιστεύτηκε και ανέθεσε η Πολιτεία για εφαρμογή του Νόμου, όπως αυτός ορίζεται από το Σύνταγμα. Κάποια άτομα στην ηγεσία της Αστυνομίας, συνεχίζει η Αστυνομία, καθώς και σε καίρια πόστα της ιεραρχικής πυραμίδας επιτελούν το έργο που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία και εφαρμόζουν τους νόμους, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα.

“Ως ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους. Το μήνυμα και η απάντηση σε αυτούς οι οποίοι κρύβονται πίσω από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα δοθεί από τα Σώματα Ασφαλείας μέσω της νόμιμης οδού, δηλαδή της Δικαιοσύνης”, αναφέρεται.

Προστίθεται ότι κλίμα εκφοβισμού από οποιονδήποτε και αν προέρχεται δεν θα επηρεάσει, δεν θα γίνει ανεκτό και δεν θα αλλάξει τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας να επιτελέσει το δύσκολο και δίκαιο έργο της ενάντια στην παρανομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ