Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου μεταφέρεται 58χρονος ασθενής του Θαλάμου Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου

DSC 5705 scaled Coronavirus, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Στο Κέντρο Αναφοράς στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα Τετάρτη ο 58χρονος ασθενής που νοσηλευόταν στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, ο 58χρονος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά τη σχετική δειγματοληψία που του υπεβλήθη.

Τον 58χρονο ασθενή περιέθαλψε από την Κυριακή, το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, με συμπτωματολογία μερικών ημερών χαρακτηριστική για κορωνοϊό. Ακολούθως αυτός νοσηλεύτηκε στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου και ακολούθως εντοπίστηκε θετικός.

Σημειώνεται πως τον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών νοσηλεύεται και 80χρονη γυναίκα. Και οι δύο παρουσίασαν συμπτώματα αναπνευστικού και εμπύρετη κατάσταση.

Στο μεταξύ, η 70χρονη γυναίκα με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που προσήλθε στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου το Σάββατο, διακομίσθηκε την επομένη ( Κυριακή) στο Νοσοκομείο Λεμεσού και επίσης διερευνάται.

Σημειώνεται πως η λειτουργία των δύο θαλάμων δηλαδή του Κέντρου Διαλογής και του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών, συνεχίζεται χωρίς κανένα πρόβλημα με την επάνδρωση νοσηλευτικού και ιατρικούς προσωπικού.

Η λειτουργία των δύο θαλάμων είναι αποτέλεσμα απόφασης του Υπουργείου Υγείας για καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού στα Γενικά Νοσοκομεία, ενώ το εγχείρημα κατέστη δύσκολο λόγω και των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε στο Νοσοκομείο η επιδημία και τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας.

Παρόλα αυτά, σε διάστημα δέκα περίπου ημερών, επιτεύχθηκε η διοργάνωση των δύο θαλάμων και η λειτουργία μιας κλινικής νοσηλείας των Ύποπτων Περιστατικών κορωνοϊού.

Το Κέντρο Διαλογής είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο.

Στο μεταξύ το ΓΝ Πάφου αναμένεται να επισκεφτούν την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης και ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης μαζί με άλλους φορείς υγείας, για εξέταση της πλήρους επαναλειτουργίας του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στόχος της επίσκεψης τους, η οποία αναμένεται να γίνει νωρίς το πρωί, είναι η εξέταση των προβλημάτων υγείας λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αναμένεται να περιοδεύσουν στους θαλάμους του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρου Διαλογής αλλά και στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου που ξεκίνησαν την λειτουργία τους το Σάββατο.

Επίσης αναμένεται να εξετάσουν το θέμα της πλήρους επαναλειτουργίας του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ