Στους δρόμους σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην ελ. Αμμόχωστο

α exclusive, Εργασία, Εργασιακά, Νέα Αμμοχώστου, Ξενοδοχεία, ΠΕΟ, Συντεχνίες

Στους δρόμους θα βρεθούν την Τρίτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Η ΠΕΟ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην κινητοποίηση για να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην εκμετάλλευση από τους ξενοδόχους.

Η συντεχνία καταγγέλλει το συνεχιζόμενο τεράστιο πρόβλημα με τις καθυστερημένες πληρωμές του ανεργιακού επιδόματος κατά την κλειστή περίοδο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα αρχίσει με συγκέντρωση στην αίθουσα Ζάππειον στη Δερύνεια στις 9:15 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία έξω από τα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ότι αφορά στα εργασιακά ζητήματα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα καταγγείλουν εκ νέου την συστηματική παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και την παραβίαση της πενθήμερης εργασίας και των αργιών, μη παραχώρηση 13ου μισθού σε αρκετές περιπτώσεις και απλήρωτες υπερωρίες.

Λ.Γεωργιάδης: “Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία”

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, ο Λευτέρης Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παραγκωνίζεται η συλλογική σύμβαση ενώ έκανε λόγο και για  απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε ξενοδοχεία.

Πρόσθεσε ότι ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για προώθηση νομικών μέτρων στην υφιστάμενη νομοθεσία για τους όρους απασχόλησης στα ξενοδοχεία χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία δεν έχουν πάρει οποιαδήποτε επιταγή για το ανεργιακό επίδομα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους. Υπέδειξε ότι αν είναι οι διαδικασίες που χωλαίνουν καλό θα ήταν να αλλάξουν.

Την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας τη διοργανώνει η ΠΕΟ.

Θ. Τρύφωνος: “Δεν υπάρχει καθυστέρηση στις εξετάσεις αίτησης του ανεργιακού επιδόματος”

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση για την εξέταση αίτησης του ανεργιακού επιδόματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Θεοφάνης Τρύφωνος εξήγησε ότι τώρα πληρώνονται αυτοί που μπήκαν στην ανεργία πριν από δυο μήνες και θα πάρουν ανεργιακό για περίοδο έξι εβδομάδων.  Ο κ. Τρύφωνος διαβεβαίωσε ότι η παρατεταμένη περίοδος καταβολής του ανεργιακού έγινε μόνο στην πρώτη πληρωμή γιατί όπως εξήγησε, κατά την πρώτη πληρωμή εξετάζονται πολλά στοιχεία. Ο κ. Τρύφωνος σημείωσε ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ήταν επαρκώς στελεχωμένο το Τμήμα.