Συμπληρώνονται 26 χρόνια από τις δολοφονίες Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου

bc100877ff3f0c06ceb61f2a0f562fac exclusive

Συμπληρώνονται φέτος 26 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Σε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» αναφέρει πως η πληγή της τουρκικής κατοχής παραμένει ανοιχτή, και καλεί τους ανθρώπους της Κύπρου σε εκδήλωση μνήμης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, στο οδόφραγμα της Δερύνειας απόψε στις 20:00.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί η μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και θα καταλήξει στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Σκοπός των μοτοσικλετιστών, είναι «να διατηρήσουν άσβεστη τη μνήμη της θυσίας του Τάσου και του Σολωμού, να επαναλάβουν το αίτημα για έκδοση και σύλληψη των καταζητούμενων δολοφόνων τους και να στείλουν παντού το μήνυμα της απελευθέρωσης της Κύπρου».

Στην Πάφο οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στις 17:00 στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου.

Στη Λευκωσία οι μοτοσυκλετιστές θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στη Δυτική Κερκίδα του ΓΣΠ.

Στη Λεμεσό στις 18:00 από τον χώρο στάθμευσης της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Στη Λάρνακα οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στις 18:30 στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (παρά την έξοδο Αβδελλερού) και από την Αμμόχωστο στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 19:00.

Αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ