Συγκλονιστική ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού για Αγία Σοφιά

"Οι μοτοσικλετιστές της "Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού", θα συνεχίσουν να βάζουν νοερά τον σταυρό τους στην Αγία Σοφία. Μέχρι να σημάνει γρήγορα της λευτεριάς καμπάνα. Στην Κερύνεια, στην Πόλη, στη Σμύρνη, στην Τραπεζούντα."

Με μία συγκλονιστική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού σχολίασε την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, αναφέροντας ότι “οι μοτοσικλετιστές της “Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού”, θα συνεχίσουν να βάζουν νοερά τον σταυρό τους στην Αγία Σοφία. Μέχρι να σημάνει γρήγορα της λευτεριάς καμπάνα. Στην Κερύνεια, στην Πόλη, στη Σμύρνη, στην Τραπεζούντα.”

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Κάτω τα χέρια απ’ την Αγιά Σοφιά

“Η νύχτα πκιον αρκίνησεν περίτου ν’ αναρκώνη,
εγίνην η ανατολή κροκότσιηνη περίτου,
άρτζιεψεν πκιον το Σάββατον να πικροξημερώννη
τζι ακούστηκεν του ξύλενου σημάντρου η φωνή του”.

Η μετατροπή της ιστορικής χριστιανικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησε το 1453 εις βάρος της ιστορίας της περιοχής. Η Τουρκία, αγνοώντας ολόκληρη τον κόσμο που την καλούσε να σεβαστεί αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προχώρησε σε αυτή την αισχρή πράξη με κύριο σκοπό την εκπλήρωση των νεοοθωμανικών ονείρων του Ταγίπ Ερντογάν.

Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει να κατανοεί ότι η πράξη αυτή ισοδυναμεί με την ίδια την Άλωση της Πόλης και προσπαθεί να παρακαλέσει τον νεοσουλτάνο να διατηρήσει ως μουσείο τον τεράστιο αυτό ναό και να απομυζεί εις βάρος της ιστορίας του Βυζαντίου. Με ψοφισμένες “τις μέλισσες του Ονησίλου” πάνω στο παχύ της δέρμα.

Οι μοτοσικλετιστές της “Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού”, με τον νου πάντα στις 500 και πλέον συλημένες από τον τουρκικό εισβολέα εκκλησίες στην κατεχόμενη Κύπρο, θα συνεχίσουν να βάζουν νοερά τον σταυρό τους στην Αγία Σοφία. Μέχρι να καθαρίσει ο ουρανός και η σημερινή μέρα να είναι απλώς μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της περιοχής. Μέχρι να σημάνει γρήγορα της λευτεριάς καμπάνα. Στην Κερύνεια, στην Πόλη, στη Σμύρνη, στην Τραπεζούντα.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού
10 Ιουλίου 2020

Famagusta.News