Συμβούλιο Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων: Ξεκαθαρίζει για τον τρόπο φορολογίας

Επιβολή φορολογίας με πσοοστό 0,4 τοις χιλίοις στην εκτιμημένη αξία ακίνητης ιδιοκτησίας - Αφορά κατοίκους Σωτήρας, Δερύνειας, Αυγόρου, Αχερίτου, Άχνας, Φρενάρους, Λιοπετρίου, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου

Στιγμιότυπο 2021 04 07 20.21.36 exclusive, Αποχετευτικό, Αποχετευτικό Κοκκινοχωρίων, Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αμμοχώστου

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ή κάτοχους ακίνητης ιδιοκτησίας ότι τηρουμένων των διατάξεων του Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμων του 1971 (άρθρο 30), έχει προχωρήσει στην επιβολή σχετικής φορολογίας στην εκτιμημένη αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας σε τιμές του 2018 με ποσοστό φορολόγησης 0,4‰ (0,4 τοις χιλίοις).

Η φορολογία αφορά μόνο ακίνητη ιδιοκτησία που εμπίπτει εντός του ορίου αποχέτευσης όπως αυτό έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρ. 4417 ημερομηνίας 12 Μαρτίου 2010 (Παράρτημα Τρίτο, Μέρος Ι ΚΔΠ 111).

Υπενθυμίζεται ότι στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων συμμετέχουν οι Δήμοι Σωτήρας και Δερύνειας, οι Κοινότητες Αυγόρου, Αχερίτου, Άχνας, Φρενάρους και Λιοπετρίου καθώς και οι κοινότητες της ευρύτερης περιοχής Κοκκινοχωρίων που ανήκουν διοικητικά στην επαρχία Λάρνακας, Ξυλοφάγου, Ορμήδειας και Ξυλοτύμπου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων, οι ιδιοκτήτες ή οι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για γεωργικούς και κτηνοτροφικούς σκοπούς, βρίσκεται εντός δασικής γης, της Νεκρής Ζώνης, στις κατεχόμενες περιοχές ή εμπίπτει στην περιοχή Στροβιλιών εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και έχουν λάβει λανθασμένη φορολογία, παρακαλούνται όπως υποβάλουν ένσταση, προσκομίζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η εξόφληση των τελών ή δικαιωμάτων μπορεί να διεκπεραιωθεί μόνο μέσω της JCC Smart μέχρι την 30η Ιουνίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 99880270, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο s.a.kokkinochorion@gmail.com, ή στη διεύθυνση του ΣΑΚ, Τ.Θ. 36652, 5523 Δασάκι Άχνας.

Famagusta.News