Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου με Υφυπουργό Τουρισμού (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα προβλήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό τομέα στην επαρχία Αμμοχώστου συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενδοοχείο Aeneas στην Αγία Νάπα και παρέστησαν ο Πρόεδρος, Δώρος Τάκκας, και τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου τέθηκαν ενώπιον του Υφυπουργού Τουρισμού σειρά προβλημάτων αλλά και ζητημάτων που απασχολούν τους ξενοδόχους ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προβλήματα της εποχικότητας, της ηχορύπανσης και της οχληρίας που προκαλούν τα τετράτροχα οχήματα και οι μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες, η έλλειψη προσωπικού, τα μη αδειούχα υποστατικά τύπου AirBnB, οι άδειες λειτουργίας, η διατήρηση του τουριστικού ρεύματος στα ίδια με την περασμένη τουριστική περίοδο νούμερα, ο χαμηλός προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Τουρισμού, ενώ προτάθηκε και η σύσταση επιτροπής κρίσεων για το θέμα του τουρισμού.

DSC 6648 exclusive, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, με τη σειρά του, χαιρέτισε την συνάντηση αναφέροντας πως τέτοιες συναντήσεις με τα επαρχιακά συμβούλια ξενοδόχων είναι σημαντικές και πρέπει να πραγματοποιούνται συχνότερα, ενώ δήλωσε έτοιμος να εργαστεί σκληρά για το Υφυπουργείο Τουρισμού αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Περδίος: “Ευαίσθητος ο τομέας του τουρισμού”

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Περδίος ευχαρίστησε τον ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου για την πρόσκληση και σημείωσε πως “είναι μεγάλη χαρά για μας να ακούμε από πρώτο χέρι τυχόν ανησυχίες και εισηγήσεις για το μέλλον. Νοιώθουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση, το ενδιαφέρον και την αγάπη του ΠΑΣΥΞΕ κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί ο τομέας μας είναι τόσο ευαίσθητος που χρήζει κατανόησης, αλληλοσεβασμού και αλληλοβοήθειας μεταξύ όλων μας. Ναι είναι δύσκολη χρονιά φέτος και αν μιλήσω γενικότερα για το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο, να πω ότι αισιοδοξώ γιατί πρώτ’ απ’ όλα βλέπω αυτή την κατανόηση που υπάρχει”.

“Ευχαριστώ ξανά και όπως είπαμε στη διάρκεια της συνάντησης μας καλό θα ήταν τέτοιες συναντήσεις να γίνονται κάθε τριμηνία διότι θα βγαίνουν συνέχεια νέα θέματα προς συζήτηση. Πρόθεση μας είναι να είμαστε δίπλα σας και επειδή είναι ζωντανός ο τουρισμός πρέπει και εμείς να είμαστε ζωντανοί.”

DSC 6649 exclusive, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο θέμα του τουρισμού η ελεύθερη Αμμόχωστος, ο κ. Περδίος απάντησε πως “για μένα η πιο μεγάλη πρόκληση γενικότερα όχι μόνο για το Υφυπουργείο Τουρισμού, που αντιμετωπίζει η περιοχή, είναι αυτό που έχει τόσα χρόνια που λέμε, η εποχικότητα. Από εκεί ξεκινούν πολλά (προβλήματα) εάν καταφέρουμε να δούμε αυτό το κομμάτι τα επόμενα χρόνια, είναι πάρα πολλά τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αμβλύνουμε το συγκεκριμένο θέμα. Ενας μεγάλος αριθμός των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε και ο κ. Τάκκας πιστεύω ότι θα λυθούν, από εκεί να ξεκινήσουμε”.

Κληθείς να αναφέρει ποιες είναι οι προκλήσεις παγκύπρια που καλείται να αντιμετωπίσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο κ. Περδίος είπε πως “αν είμαστε στα περσινά επίπεδα θα είμαστε ευτυχείς. Είανι γνωστό ότι η Γερμανική αγορά θα παρουσιάσει μια κάμψη λόγω ότι χάσαμε αυτές τις θέσεις από το κλείσιμο της Cobalt, της Air Berlin και της Germania , ωστόσο την ίδια ώρα και παρ΄ολο που η Βρετανική αγορά έχει αυτή τη στιγμή την αστάθεια της, φαίνεται ότι η Ρωσική αγορά θα είναι σε καλά επίπεδα. Ακούμε τώρα και από την Τουριστική έκθεση στην Ουκρανία ότι θα έχουμε και από εκεί μια αύξηση, δεν είναι τρομεροί αριθμοί όμως δείχνει προοπτικές για το μέλλον και να μην ξεχνάμε τις χώρες που είναι κοντά μας το Ισραήλ, Ιορδανία και το Λίβανο. Την επόμενη εβδομάδα το Υφυπουργείο και με διάφορους τομείς του τουρισμού θα πάμε στην τουριστική έκθεση της Ιορδανίας και ακολούθως στο Λίβανο, νοιώθουμε πολύ καλά ότι μέσα σε αυτές τις προκλήσεις που έχουμε φέτος, να έχουμε όλοι αντιληφθεί τη σημασία επέκτασης των βλέψεων μας και προς άλλες αγορές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει.

DSC 6650 exclusive, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Ερωτηθείς κατά πόσον πρέπει να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου, ο Σάββας Περδίος απάντησε πως “στην έκθεση τουρισμού του Βερολίνου του 2020 θέλουμε να λανσάρουμε το νέο μπράντ της χώρας. Είναι αυτονόητο ότι η μελέτη, η δημιουργία και το λανσάρισμα του υλικού θα χρειαστούν χρήματα και από μόνο του αυτό χρειάζεται ενίσχυση όσον αφορά το λανσάρισμα του μπράντινγκ. Από εκεί και πέρα σ’ αυτούς τους σχεδόν 3 μήνες που είμαστε στο Υφυπουργείο έχουμε δει κάποια σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης σημασίας όσον αφορά τον προϋπολογισμό, τα έχουμε καταγράψει, θα συμπεριληφθούν στον δικό μας προϋπολογισμό που θα παρουσιάσουμε τους επόμενους μήνες και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει η ανταπόκριση που πρέπει γιατί πραγματικά ο τουρισμός είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μας, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικός για τη χώρα μας και πάμε τώρα να προσελκύσουμε νέες αγορές, νέες ηλικίες και όλοι μαζί πρέπει να αντιληφθούμε ότι για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ενημερωθούν αυτές οι περιοχές και αυτές οι ηλικίες τι είναι η Κύπρος γιατί μπορεί και να μην ξέρουν.

“Αν θέλεις να φύγεις από κάποιες παραδοσιακές αγορές που σε ξέρουν, για παράδειγμα Βρετανία και Ρωσία, πρέπει να ενημερώσεις, η ενημέρωση χρειάζεται κονδύλια και αισιοδοξούμε ότι είναι κάτι που θα έχουμε.”

DSC 6651 exclusive, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Δώρος Τάκκας: “Ανάγκη για αύξηση προϋπολογισμού Υφυπουργείου”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Δώρος Τάκκας ανέφερε ότι σήμερα φιλοξενήσαμε τον Υφυπουργό Τουρισμού στην επαρχία Αμμοχώστου, είχαμε μια αλληλοενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του τουρισμού, όπως πάντα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το έργο του Υφυπουργείου αν και βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια. Αναμένουμε πάρα πολλά από το Υφυπουργείο και είμαι βέβαιος ότι ο νέος Υφυπουργός μας θα είναι πάντοτε στο πλευρό του τουρισμού για να λύσουμε όλα αυτά που μας ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια.

Ερωτηθείς εάν φαίνεται να υπάρχει κάποια άμεση λύση στα προβλήματα αυτά, ο κ. Τάκκας απάντησε πως “στο παρών στάδιο έχουμε την κατανόηση του Υφυπουργού και είμαι βέβαιος ότι θα τα δρομολογήσει”.

DSC 6657 exclusive, Βίντεο, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
©Famagusta.News

Σε σχετική ερώτηση ο Προέδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε πως “η φετινή χρονιά παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες, χώρες όπως η Γερμανία ιδιαίτερα, η Βρετανία με το Brexit, η Ρωσία όμως είναι μια χώρα η οποία ειδικά για την περιοχή μας πιθανόν να μας καλύψει αυτά τα κενά και εμείς θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν έχουμε τα νούμερα του 2018 και 2019”.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ΠΑΣΥΞΕ αισθάνεται έντονα την ανάγκη όπως αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Τουρισμού ειδικά φέτος που είναι μια χρονιά προκλήσεων και στο τέλος της ημέρας το Υφυπουργείο να έχει προϋπολογισμό ανάλογο της προσφοράς του.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Τάκκας απάντησε πως “σήμερα αναφερθήκαμε στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, της εποχικότητας, θέματα ηχορύπανσης που χρήζουν άμεσης λύσης και άλλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή. Είχαμε την πλήρη κατανόηση του Υφυπουργού και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες”.

Famagusta.News