Τα λιγότερα θανατηφόρα στην επ. Αμμοχώστου (Πίνακας)

Πού οφείλονται οι θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις στην επ. Αμμοχώστου

2 001 Αστυνομία, Θανατηφόρα Τροχαία, Τροχαία, Τροχαία Αμμοχώστου, Τροχαίο
Εικόνα Αρχείου

Τις λιγότερες θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις καταγράφει η επαρχία Αμμοχώστου σε σχέση με άλλες επαρχίες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.

Διαβάστε επίσης: ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Θανατηφόρα Τροχαία 2017-2019 (πίνακες)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ενώ το 2017 καταγράφηκαν 49 θανατηφόρα με 53 νεκρούς, στην επαρχία Αμμοχώστου καταγράφηκαν 3 θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς. Το 2018 καταγράφηκαν 4 θανατηφόρα με τέσσερεις νεκρούς από τα 44 θανατηφόρα και 49 νεκρούς παγκύπρια. Μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 (μέχρι 29 Μαΐου 2019) καταγράφηκαν παγκύπρια 12 θανατηφόρες συγκρούσεις με ισάριθμους νεκρούς με μόνο ένα εξ αυτών να έχει καταγραφεί στην επ. Αμμοχώστου.

Αστυνομία, Θανατηφόρα Τροχαία, Τροχαία, Τροχαία Αμμοχώστου, Τροχαίο

Πού οφείλονται οι περισσότερες θανατηφόρες συγκρούσεις στην επ. Αμμοχώστου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι περισσότερες οδικές συγκρούσεις στην επαρχία Αμμοχώστου φαίνεται να οφείλονται στην αυξημένη ηλικία, αφού αρκετά εξ αυτών είχαν θύματα ή θύτες ηλικιωμένους οδηγούς, στον τουρισμό, αφού μεγάλος αριθμός ατόμων που εμπλέκονται σε οδικές συγκρούσεις στην επαρχία Αμμοχώστου είναι τουρίστες, ενώ ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών.

Εντούτοις, επισημαίνονται και οι προσπάθειες που καταβάλλει το αρμόδιο Τμήμα Οδικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου το οποίο διοργανώνει εντατικές και συχνές ενημερωτικές ημερίδες σε μαθητές, στρατιώτες και νέους για τη σημασία της οδικής ασφάλειας καθώς και για τη σημασία της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότερες οδικές συγκρούσεις στην ελεύθερη Αμμόχωστο σημειώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός στο οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ο παράγοντας “τουρισμός” και η αμέλεια ή η έλλειψη επαρκούς γνώσης οδήγησης από τους ξένους επισκέπτες.

Famagusta.News