Τα πλεονεκτήματα ενός Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)

Σπούδασε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο... σπίτι σου και στο πρώτο αναγνωρισμένο και πιστοποιημένο κολλέγιο της επαρχίας Αμμοχώστου με κρατική χορηγία

15907551043105275 Advertorial, Internapa College, Εκπαίδευση

Του Καθηγητή Νίκου Αναστασίου:

Η επιλογή μας για ένα τίτλο σπουδών, λαμβάνεται, συνήθως, πριν να λάβουμε τις επαγγελματικές μας αποφάσεις. Συνήθως οι λόγοι για αυτό είναι είτε εξαιτίας της κατεύθυνσης μαθημάτων που μας άρεσαν στο σχολείο, ο υπεύθυνος επαγγελματικού προσανατολισμού που είπε ότι «θα ήταν καλή ιδέα», η επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό, οι πιέσεις των γονιών για μια σταθερή δουλειά ή επειδή δεν ξέραμε τί άλλο να επιλέξουμε. Σπάνια ένας έφηβος μαθητής είναι εντελώς βέβαιος για τις πτυχιακές σπουδές του. Εξάλλου, πώς μπορεί ένας έφηβος μαθητής να είναι σίγουρος σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.

Μάθε περισσότερα για το πρώτο MBA στην επαρχία Αμμοχώστου ΕΔΩ

Ευτυχώς, οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι διαφορετικές. Κάποιος ο οποίος έχει ήδη το προνόμιο να ολοκληρώσει μία προπτυχιακή σπουδή στο Πανεπιστήμιο και έχει γνωρίσει τον τομέα της εργασίας κατανοεί καλύτερα τις δυνατότητες, τις αδυναμίες ή τα ενδιαφέροντά του και γνωρίζει καλύτερα την αγορά και το περιβάλλον εργασίας. Περισσότερο από ένα νεαρό άτομο το οποίο δούλεψε περιστασιακά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και έχει ωριμότερες απόψεις και έχει διαμορφώσει τις φιλοδοξίες του. Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση λειτουργεί περισσότερο στο να αναπτύξει κάποιος το επίπεδο γνώσης, παρά στο να κατανοήσει ένα συγκεκριμένο πεδίο ενδιαφέροντος ή για να αποκτήσει μια καλύτερη θέση στο εργασιακό περιβάλλον.

Τα πλεονεκτήματα ενός μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) γίνονται όλο και προ προφανή. Κατ’ αρχήν, έστω κι αν κατέχει κανείς μόρφωση με θέμα τη διοίκηση επιχειρήσεων ή όχι, έχει κάνει τα πρώτα βήματα στην κοινωνία. Από αυτά τα αρχικά βήματα, αμέσως γίνεται προφανές ότι καθώς υπάρχει εξειδικευμένη γνώση από το πρώτο κιόλας πτυχίο, ένας απόφοιτος ΜΒΑ έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με το ΜΒΑ μπορεί κανείς να επεκτείνει τις γνώσεις του αλλά και να κατανοήσει καλύτερα τον τομέα της εργασίας και τις προοπτικές οι οποίες είναι πολύ πιο προφανείς με τέτοιου είδος εκπαίδευση. Τέλος, με το ΜΒΑ είναι σαν να δείχνει κάποιος ότι θέλει να γίνει επιτυχημένος, ή να αναλάβει ηγετικό ρόλο, ότι έχει φιλοδοξία και ότι θέλει να προοδεύσει επαγγελματικά.

Το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων θα κάνει τους στόχους κάποιου πραγματικότητα. Γίνεται κανείς καλύτερος υποψήφιος με αυτό το ακαδημαϊκό προσόν. Συνήθως, πρέπει κανείς να ξεκινήσει το ΜΒΑ με την ανάλογη νοοτροπία. Δεν είναι μόνο ένα υψηλότερου επιπέδου ακαδημαϊκό προσόν. Είναι μια ώριμη επιλογή καριέρας. Ότι κάποιος επιθυμεί να μάθει και επιθυμεί να προοδεύσει. Ότι κανείς έχει τις δυνατότητες και την επιθυμία να είναι ανώτερος επαγγελματίας. Το ΜΒΑ είναι ένα πιστοποιητικό για να υπερέχει κανείς στον τομέα της καριέρας του.

Για να επωφεληθεί κανείς από το ΜΒΑ πρέπει να έχει δίψα για μάθηση, περιέργεια με την καλή έννοια, γνώμη για το κάθε πεδίο, θέμα και κάθε τομέα. Το ΜΒΑ είναι ακαδημαϊκό και επαγγελματικό, απαιτεί έρευνα και προσωπικές δεξιότητες, και είναι προσανατολισμένο για τον τομέα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, όπου όλοι ανήκουμε και φιλοδοξούμε. Έστω κι αν κατέχουμε ακαδημαϊκή μόρφωση στον τομέα της διοίκησης, όλοι έχουμε γνώμη για τα θέματα του επιχειρείν, για μια καμπάνια μάρκετινγκ, για μια καλή διοίκηση, για τα κίνητρα, την παραγωγικότητα, για εξυπηρέτηση πελατών, για οικονομικά. Όλοι έχουμε δει κακά παραδείγματα για όλα τα προαναφερθέντα και ναι, θέλουμε να τα κάνουμε όλα σωστά. Θέλουμε να διοικούμε μία επιχείρηση και να κάνουμε τη διαφορά. Ένα ΜΒΑ θα μας βοηθήσει ακριβώς σε αυτό.

Ο τρόπος για ένα καλό ΜΒΑ είναι να έχει κανείς γνώμη για όλες τις πτυχές, όπως το Μάρκετινγκ, τη Διοίκηση, τη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, τα οικονομικά και άλλα. Να κάνει κανείς μία καλή εργασία, να την κάνει αυθεντική με τις ιδέες και την έρευνά του. Τότε, σίγουρα, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Παρά τον οποιοδήποτε βαθμό που θα λάβει, μόνο και μόνο η διαδικασία θα έχει προσφέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει κανείς να συμφωνεί αλλά και να διαφωνεί με τον καθηγητή του ή με τους συμφοιτητές του, να έχει άποψη, να την υποστηρίζει αλλά και να ακούει τις απόψεις των άλλων. Αυτές οι «αντιπαραθέσεις», είναι πιο σημαντικές απ’ ότι η θεωρία του βιβλίου. Ένα μορφωμένο άτομα είναι το είδος του ατόμου που χρειάζεται κανείς σε έναν οργανισμό. Με τα οφέλη του ΜΒΑ θα νιώθει κανείς γεμάτος και με αυξημένη αυτοπεποίθηση.

Αλλά ποιο ΜΒΑ; Το πιο κατάλληλο ΜΒΑ είναι αυτό που είναι πιο κοντά στο σπίτι κάποιου. Αυτό το οποίο ικανοποιεί τις ανάγκες του, κατανοεί τις τοπικές επιχειρήσεις και να προσφέρει ένα προσόν σχετικό, είναι αυτό που είναι πιο κοντά στον τόπο διαμονής.

Το Internapa College είναι ένα εξειδικευμένο κολλέγιο στον τομέα του Management της Φιλοξενίας και του Τουρισμού και προσφέρει τη δυνατότητα για Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στις ανάγκες της τοπικής αγοράς σε εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας και αναβαθμισμένες αισθητικά. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στη Σωτήρα με ένα εξαίρετο ακαδημαϊκό προσωπικό και κατανοώντας την τοπική αγορά, τον τομέα του τουρισμού και τις φιλοξενίας αλλά και των υπηρεσιών. Κατανοεί, όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και την ακριβή κατεύθυνση και γνώσεις που κάποιος χρειάζεται να λάβει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς.

142743157 1593353470850202 1664089212631238243 o Advertorial, Internapa College, Εκπαίδευση

Το Internapa College κατανοεί τις ανάγκες των φοιτητών και προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τομέα, για καλύτερες προσωπικότητες, καλύτερους επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να προσαρμόσουν τις απαιτήσεις τους με τις ανάγκες όχι μόνο της τοπικής αγοράς αλλά και ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου παγκόσμια. Προσφέρει τη εκπαίδευση που ανοίγει ορίζοντες και προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου.

Καθηγητής Νίκος Αναστασίου, Πρύτανης InterNapa College

140510983 1589722584546624 5616033745366204764 o Advertorial, Internapa College, Εκπαίδευση