ΤΕΒΕ Αμμοχώστου: “Να μειωθεί στο 50% η τηλεργασία” – Επιστολή σε ΠτΔ

1205049485.jpg.0 Επιχειρήσεις, ΤΕΒΕΑ

Η ΤΕΒΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον Τομέα των Υπηρεσιών με βάση τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2021 καθορίζεται υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 85% με μέγιστο 20 άτομα με φυσική παρουσία σε κάθε επαγγελματικό υποστατικό. Η συγκεκριμένη περίοδος, αναφέρεται, για τον τομέα των Υπηρεσιών αλλά και για τις επιχειρήσεις γενικότερα αποτελεί περίοδο αυξημένου φόρτου εργασίας λόγω της υποβολής για έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2020. Σημειώνεται, επίσης, ότι αρκετές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τηλεργασία με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις η τηλεργασία να καθίσταται πρακτικά αδύνατη.

Επιπρόσθετα, είναι αναγκαία, αναφέρει η ανακοίνωση, η στελέχωση των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς προκύπτουν θέματα ασφάλειας του προσωπικού και των εμπορευμάτων για επιχειρήσεις που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας μας.

Για τους λόγους αυτούς η ΤΕΒΕΑ, αναφέρει η ανακοίνωση, έχει ζητήσει όπως μειωθεί το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον τομέα των Υπηρεσιών στο 50%, χωρίς μέγιστο αριθμό ατόμων ούτως ώστε να μπορεί ο τομέας να λειτουργεί ικανοποιητικά μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων.

Famagusta.News